Gelecek yıl yapılacak COP31’in Türkiye’de düzenlenmesine karar verildi
Brezilya’da yapılan BM İklim Değişikliği Konferansı'nda, gelecek yıl yapılacak COP31’in Türkiye’de düzenlenmesine karar verildi.
Gelecek yıl yapılacak COP31’in Türkiye’de düzenlenmesine karar verildi.
Brezilya’da düzenlenen BM İklim Değişikliği Konferansı COP30’da, önümüzdeki yıl yapılacak COP31’in Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirileceği kararı alındı.
Brezilya'da gerçekleştirilen BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS/ UNFCCC) 30. Taraflar Konferansı’nda (COP30) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un başkanlığında yürütülen müzakereler sonrası önümüzdeki yıl düzenlenecek
COP31 Taraflar Konferansı’nın Türkiye’nin ev sahipliği ve başkanlığında yapılmasına karar verildi.
Kararı açıklayan Bakan Kurum, "Bugünden itibaren geleceğimiz için en anlamlı maratonumuzu başlatıyoruz. Türkiye olarak; sadece kendi bölgesine değil, özellikle Pasifik ve Afrika gibi kırılgan bölgelere de odaklanan, kuzey ile güneyi birbirine bağlayan, adil ve dengeli bir taraflar konferansı düzenlemeyi taahhüt ediyoruz. Şimdiden COP31’de hepinizi dünyanın kalbi, kıtaların ve medeniyetlerin köprüsü olan Türkiye’de misafir etmeyi büyük bir heyecanla ve sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Çin, Japonya Başbakanı Takaiçi Sanae'nin Tayvan'a ilişkin açıklamalarına tepki göstererek, bu ifadelerin uluslararası hukuku ihlal ettiğini belirten bir mektubu BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'e iletti.
Avrupa Birliği (AB) ile Ukrayna’yı destekleyen 11 ülke tarafından, ABD’nin Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili hazırlamış olduğu barış planı taslağına ilişkin ortak açıklama yapıldı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi için bulunduğu Güney Afrika'nın Johannesburg kentinde Kanada Başbakanı Mark Carney ile bir araya geldi.