Güney Kore'de yağışlar sele yol açtı: 1 ölü

Güney Kore'de şiddetli yağışların yol açtığı selde, 1 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Ülkenin Güney Chungcheong, Güney Jeolla, Güney Gyeongsang ve Kuzey Gyeongsang eyaletlerinde şiddetli yağışlar sele neden oldu.
Güney Jeolla eyaletinin Muan bölgesinde bir kişinin sel sularına kapılarak hayatını kaybettiği belirtildi.
Yetkililer, sel ve toprak kaymaları sonucu birçok noktada hasar meydana geldiğini bildirdi.
Kore Meteoroloji İdaresi (KMA), yağışların süreceği uyarısında bulunarak, halka dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Somali'de başkent Mogadişu yakınlarında Afrika Birliği'ne bağlı güçlere bomba yüklü iki araçla saldırı düzenlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
Gazze Şeridi'nde siyonist işgalcilerin ablukası nedeniyle açlıktan şehit olanların sayısının 180'e yükseldiği bildirildi.
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın askeri havaalanı altyapısına yönelik hipersonik füzeler ve insansız hava araçları (İHA) ile saldırı düzenlediklerini duyurdu.