Guterres: Gazze'de dayanılmaz bir acıya tanık oluyoruz

BM Genel Sekreteri António Guterres, "Filistin halkının dayanılmaz acılar çektiği, hava saldırılarında yüzlerce kişinin öldüğü ve insani yardımların halen engellendiği bir duruma tanık oluyoruz." dedi.
Guterres, yaptığı açıklamada, "Birleşmiş Milletler'in rolü, tarafları ikna etmek ve uluslararası toplumu üç temel hususta baskı yapmaya zorlamak için elinden geleni yapmaktır." ifadelerini kullandı.
Bunların arasında "ateşkese tam bağlılık, Gazze'ye insani yardımların engellenmeden ulaştırılması ve tutukluların koşulsuz serbest bırakılmasının” yer aldığını belirten Guterres, "Birleşmiş Milletler'in bu hedeflerden vazgeçmeyeceğini" vurguladı.
Guterres, "Filistin halkının dayanılmaz acılar çektiği, hava saldırılarında yüzlerce kişinin öldüğü ve insani yardımların halen engellendiği bir duruma tanık oluyoruz." diye ekledi.
İşgal kuvvetleri, Salı günü şafak vakti Gazze'ye geniş çaplı hava saldırıları düzenleyerek soykırım savaşını yeniden başlattı.
Bu saldırılarda en az 404 Filistinli şehit olurken, 562'den fazla kişi yaralandı. Yaralılar arasında durumu ağır olanlar da bulunuyor.
ABD’nin sınırsız desteğiyle işgalci siyonistler, 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze’de bir soykırım gerçekleştiriyor. Bu saldırılarda 160 binden fazla Filistinli şehit oldu ya da yaralandı. Şehitlerin büyük kısmı çocuk ve kadınlardan oluşuyor. Ayrıca 14 binden fazla kişi kayıp durumda. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Belucistan eyaletine bağlı Zahidan kentinde bulunan il adliye binasına düzenlenen silahlı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.
Şanlıurfa’daki sivil toplum temsilcileri, Ebu Ubeyde’nin açıklamasını ümmet için uyarı olarak değerlendirerek, Filistin'e yönelik zulme karşı daha cesur ve etkili adımlar atılması çağrısında bulundu.
Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Mirjana Spoljaric, Gazze'deki insani felaketi değerlendirerek, "Hiçbir mazeret bu vahşeti haklı çıkaramaz. Gıda arayanlar ölüyor, çocuklar açlıktan can veriyor. Bu, insanlık onurunun ayaklar altına alındığı bir trajedidir" dedi.
Libya Fetva Evi bünyesindeki Şeriat Araştırma ve İnceleme Konseyi, Gazze'de yaşanan insani felakete karşı tüm Müslümanları ve vicdan sahibi insanları, dünyanın dört bir yanındaki Mısır büyükelçilikleri önünde düzenlenecek protesto gösterilerine katılmaya çağırdı.