HAMAS’tan Kudüs İslam Vakıfları Başkanı Şeyh Abdulaziz Salhab için taziye mesajı
HAMAS, Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün korunmasında öncü bir isim olan Şeyh Abdulaziz Salhab’ın vefatının derin üzüntüyle karşılandığını belirterek, onun direniş ve sadakatin sembolü olduğunu vurguladı.
HAMAS Hareketi, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın savunulmasında önemli bir rol üstlenen Kudüs İslam Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdulaziz Salhab’ın (79) vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.
Mesajda, “Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın temel direklerinden biri olan Kudüs İslam Vakıflar Konseyi Başkanı Şeyh Abdulaziz Salhab'ın (79 yaşında) vefatının acısını yaşıyoruz. Salhab, mübarek Mescid-i Aksa'yı ve Kudüs şehrini savunmak ve fedakarlıkla dolu bir yaşamın ardından bugün aramızdan ayrıldı. Şeyh, dini ve milli ilkelere bağlılığın bir örneğiydi. Yahudileştirme politikalarına ve Mescid-i Aksa'ya yönelik tekrarlanan ihlallere her zaman karşı çıktı ve İslami vakfı koruma sorumluluğunu sadakatle ve cesaretle üstlendi. Tüm zor koşullara rağmen Kudüslülerin haklarını ve dirençlerini savunmada dürüst bir ses olmaya devam etti.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait eğitim uçağının, ülkenin Tamil Nadu eyaletinde düştüğü belirtildi.
Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (Afrika CDC), kıtanın 25 yıldır görülen en kötü kolera salgınıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı.
Azerbaycan, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de düzenlenen füze ve insansız hava aracı (İHA) saldırıları sırasında Azerbaycan Büyükelçiliğinin alanına İskender tipi füze düşmesi nedeniyle Rusya'ya nota verdi.
Çin yönetimi Japonya'yı tehdit ederek, "Tayvan meselesine müdahil olması halinde ezici bir yenilgi almakla" uyardı.