Harvard Üniversitesi'ne yapılan mali yardımlar durduruldu
Beyaz Saray yaptığı açıklamada, Harvard Üniversitesi’nin ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin taleplerine uymaması nedeniyle, üniversiteye yapılması planlanan 2 milyar 200 milyon dolardan fazla mali yardım ile 60 milyon dolar değerindeki çeşitli sözleşmelerin askıya alındığını duyurdu.
Trump yönetimi yetkilileri daha önce Harvard Üniversitesi’ne gönderdikleri bir mektupta, üniversitenin yönetim sisteminde köklü reformlar yapılmasını, öğrenci kabul politikalarının değiştirilmesini ve öğrenci topluluklarının kurulması ile kampüs içindeki faaliyet alanlarına kısıtlamalar getirilmesini talep etmişti.
Ayrıca Harvard yönetimine, söz konusu taleplere uyulmaması durumunda toplamda 9 milyar doları bulan federal yardımlar ve sözleşmelerin askıya alınabileceği konusunda uyarı yapılmıştı.
Bu gelişmelere karşılık, Harvard Üniversitesi Rektörü Alan Garber geçtiğimiz pazartesi günü yaptığı açıklamada, üniversitenin Trump yönetiminin taleplerine boyun eğmeyeceğini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Sudan ordusu, Kuzey Kurdufan eyaletindeki stratejik ticaret merkezi El-Cemame'nin kontrolünü yeniden ele geçirdi.
Slovakya Başbakanı Robert Fico, bazı Batılı siyasetçilerin, Ukrayna’daki savaşta Rusya’yı yenilgiye uğratma stratejisinin başarısız olmasının ardından iki güç arasında savaş çıkmasını istediğini belirtti.
İşgal ordusunun yaklaşık üç yıldır sürdürdüğü savaş nedeniyle ciddi bir asker ve askeri teçhizat sıkıntısıyla karşı karşıya kaldığı ve askerlerin izinlerini askıya almaya hazırlandığı bildirildi.
Katar'ın savaşı bitirmek için İran'ın şartlarını ABD'ye ilettiği ve ABD Başkanı Donald Trump'tan yanıt beklendiği bildirildi.