Hawaii'de Kilauea Yanardağı lav püskürttü

ABD'nin Hawaii adasındaki Kilauea Yanardağı, yeniden lav püskürttü.
ABD'nin Hawaii adasında yer alan ve dünyanın en aktif yanardağlarından biri olarak kabul edilen Kilauea Yanardağı'nda hareketlilik sürüyor.
2024 Aralık'tan bu yana yaşanan volkanik faaliyetlerle birlikte yanardağ, 26. kez lav püskürttü.
Hawaii Yanardağı Gözlemevi'nin verdiği bilgilere göre, son patlamada lavların yaklaşık 305 metre yüksekliğe ulaştığı belirtildi.
Yetkililer, yanardağın da içinde bulunduğu Hawaii Yanardağları Ulusal Parkı'ndaki ziyaretçileri, kapalı alanlardan uzak durmaları ve zararlı gazlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İtalya Savunma Bakanı Guido Crosetto, NATO'nun mevcut yapısıyla misyonunu tamamladığını belirterek, "NATO'nun artık var olma nedeni kalmadı. Bir zamanlar dünyanın merkezi Atlantik Okyanusu idi, şimdi bütün dünya." dedi.
Nijer’in batısında bulunan Banibangou kasabasındaki bir ordu üssü, motosikletli 200’den fazla silahlı saldırganın hedefi oldu, en az 34 asker hayatını kaybetti.
Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, İran'daki nükleer tesislere yapılan saldırıların ülkedeki nükleer güvenliğin ani şekilde bozulmasına yol açtığını, nükleer tesislere asla saldırılmaması gerektiğini belirtti.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, İngiltere, Fransa ve Almanya üst düzey yetkilileri ile yaptıkları toplantı sonrasında "İran, saldırgan işlediği suçlardan dolayı hesap verdiğinde, diplomasiyi yeniden değerlendirmeye hazırız" dedi.