Almanya'da bir otomobil kalabalığa daldı: Ölü ve yaralılar var

Almanya'nın Magdeburg kentinde bir sürücünün otomobiliyle kalabalığın arasına girmesi sonucu ölü ve yaralıların olduğu bildirildi.
Der Spiegel dergisinin haberine göre olay Türkiye saatiyle 21.04'te meydana geldi. Siyah bir otomobilin sürücüsünün aracını, noel kutlamaları için düzenlenen pazara kasıtlı olarak sürdüğü belirtildi.
Bir kişinin öldüğü resmi olarak doğrulanırken 20 kişi yaralandı. Bazı yerel kaynaklar, olayda 11 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralandığını bildirdi.
Polis şimdi Magdeburg belediye binasının yanında bulunan pazarda patlayıcı arıyor.
Saksonya-Anhalt eyaleti yetkilileri olayı "terör saldırısı" olarak nitelendirdi.
Sürücünün gözaltına alındığı açıklandı ancak kimliği hakkında henüz bir bilgi verilmedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rus ordusu, Ukrayna'nın başkenti Kiev başta olmak üzere en az 10 bölgeyi hedef alan kapsamlı bir saldırı başlattı. Saldırılarda sivil yerleşim alanları da vuruldu.
Kanada'nın batı ve orta eyaletlerinde devam eden orman yangını nedeniyle bazı bölgelerden 31 binden fazla kişi tahliye edildi.
Belçika’nın Brüksel kentinde bir araya gelen NATO savunma bakanları, Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük silahlanma programında anlaştı.
Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, "Gazze'de yaşananlar savaş değil, çok iyi hazırlanmış bir ordunun, kadınlara ve çocuklara yönelik işlediği bir soykırım." açıklamasını yaptı.