Hollanda'dan Romanya'ya 18 adet F-16 uçağı tedariği
Romanya, Hollanda’dan 18 adet F-16 Fighting Falcon savaş uçağını sembolik olarak 1 avroya satın aldı. Bu uçaklar, savaşta değil NATO ve Ukraynalı pilotların eğitiminde kullanılacak.
Romanya Savunma Bakanlığı, Hollanda’dan 18 adet F-16 Fighting Falcon savaş uçağının tedarikine ilişkin anlaşmayı, 1 avro karşılığında imzaladı.
Romanya Savunma Bakanı Ionut Moșteanu, “Bu adım, NATO ve ortak ülkelerin pilotlarının eğitiminde bölgesel bir merkez haline gelen Fetesti’deki Avrupa F-16 Eğitim Merkezi’nin gelişimi açısından kritik öneme sahip” açıklamasını yaptı.
Anlaşma kapsamında Romanya’ya teslim edilecek 18 F-16, sadece eğitim ve tatbikat amaçlı kullanılacak.
Programın bir bölümü, Ukraynalı pilotların eğitimi için ayrılacak.
Bakan Moșteanu, “F-16’lar, Romanya’yı F-35 dönemine bir adım daha yaklaştırıyor” ifadelerini kullandı.
Romanya geçtiğimiz yıl da Norveç’ten üç adet F-16AM/BM savaş uçağı tedarik etmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'ye ait Patriot füze savunma bataryalarının Orta Doğu'da sona eren geçici konuşlandırılma görevi sonrası Güney Kore'ye sevk edildiği bildirildi.
Bulgaristan ile Kuzey Makedonya, Balkanlar'ı Karadeniz'den Adriyatik'e bağlayacak demiryolu tünelinin ortaklaşa inşasına ilişkin anlaşmayı imzaladı.
Kazakistan ile Amerika Birleşik Devletleri, stratejik öneme sahip kritik minerallerin geliştirilmesi ve tedariğinde işbirliğini öngören Mutabakat Zaptı'nı Washington'da imzaladı.