İngiltere, 20 yıl aradan sonra büyük kalibreli top namlusu üretimini yeniden başlattı
İngiltere Savunma Bakanlığı, İngiltere'nin orta kesiminde kurulan yeni bir tesisin 100 vasıflı kişiye istihdam sağlayacağını ve 20 yıl sonra ilk kez büyük kalibreli top namlularının yerli üretimini yeniden başlattığını bildirdi.
Alman savunma sanayi şirketi Rheinmetall tarafından Telford'da işletilen tesis, RCH 155 topçu platformu da dahil olmak üzere 120 mm ve 155 mm silah sistemleri için namlu ve kama üretmekte.
İngiltere Savunma Bakanı Wes Streeting, üst düzey askeri ve şirket yetkilileriyle birlikte tesisin resmi açılışını yaptı. Streeting yaptığı açıklamada, "Britanya, ulusumuzu düşmanlarımıza karşı savunmak için Silahlı Kuvvetlerimizin ihtiyaç duyduğu silahları üretme işine geri döndü." dedi.
Savunma Bakanlığı'na göre, Rheinmetall UK, 2025 sonbaharında tesisi devraldıktan sonra sadece sekiz ay içinde boş bir tesisten tam kapasite çalışan bir üretim tesisine dönüştürdü.
Bakanlık, projenin, ikili savunma işbirliğini ve NATO'nun kolektif caydırıcılığını güçlendirmeyi amaçlayan, Ekim 2024'te imzalanan Trinity House Anlaşması kapsamında İngiltere ve Almanya arasındaki daha geniş bir savunma sanayi ortaklığının parçası olduğunu belirtti.
İngiliz hükümeti, Savunma Yatırım Planı kapsamında dört yıl içinde savunmaya 298 milyar sterlin (yaklaşık 400 milyar ABD doları) ayırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Washington Post, Pentagon'un, daha geniş bir ekonomik savaş stratejisinin parçası olarak ABD'nin rakiplerini hedef alan gizli bir casusluk programı kurmaya çalıştığını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanada ile ilişkilerin stratejik ortaklık seviyesine çıkarıldığını ve Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerine yıl sonundan önce başlanacağını açıkladı.
Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez, ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu oylaması öncesinde üye ülkelere baskı yaptığını, onlarca yıldır devam eden ambargonun Küba halkının günlük yaşamını ve ülkenin kalkınma hakkını hedef aldığını belirtti.