İngiltere'de günlük Covid-19 vaka sayısı 50 bini aştı
İngiltere'de son 24 saatte 52 bin 9 Covid-19 vakası tespit edildi. Bu rakam, 17 Temmuz'dan bu yana en yüksek vaka sayısı olarak kayıtlara geçti.
İngiltere Sağlık Bakanlığı, ülkede virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının son 24 saatte 115 artarak 139 bin 146 ulaştığını açıkladı.
İngiltere'de ilk doz aşısını yaptıranların sayısı 49 milyon 554 bin 407'ye ulaşırken, bunlardan 45 milyon 460 bin 122'sine ikinci doz da uygulandı.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, artan vaka sayıları ve ölümlere ilişkin yaptığı açıklamada, Covid-19 vakalarının "yüksek" olduğunu belirterek, henüz yeni önlemler getirmeyeceklerini ancak her gün sayıları çok dikkatli izlediklerini belirtti.
Johnson, vatandaşların güçlendirici Covid-19 aşısı yaptırmaları tavsiyesinde bulundu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Filistin Esir Hakları Savunma Merkezi, işgal hapishanelerindeki ağır insan hakları ihlallerine dikkat çekerek, esirlerin yaşam koşullarının sistematik biçimde kötüleştirildiğini bildirdi.
Filipinler'den geçerek en az 188 kişinin ölümüne yol açan Kalmaegi Tayfunu'nun kıyı bölgelerini yıkıcı rüzgarlar ve şiddetli yağmurla vurmasının ardından Vietnam'da en az beş kişinin öldüğü bildirili.
İşgal altındaki Batı Şeria'nın Kudüs kentinin kuzeybatısındaki El-Cudeyra kasabasında siyonist işgal kuvvetlerinin, iki çocuğu şehit ettiği bildirildi.
Siyonist yerleşimci çeteler, Filistinlilere ait çadırları ve hayvan barınaklarını yıkıp Ürdün Vadisi'nin kuzeyindeki arazilere el koydu, Ramallah'ın kuzeyindeki Sincil'de çiftçilere saldırarak zeytin hasadını çaldı.