İngiltere’de müzeden 600’ün üzerinde tarihi eser çalındı
İngiltere’de, ülke ile eski Britanya İmparatorluğu üyeleri arasındaki ilişkileri belgeleyen bir müzedeki koleksiyondan 600’den fazla eser çalındı.
Olay, Bristol Müzesi’nde meydana geldi.
Kimliği henüz belirlenemeyen dört kişilik bir grup, binaya girerek Britanya İmparatorluğu ve Milletler Topluluğu koleksiyonuna ait 600’den fazla eseri yanlarına aldı.
Polis, çalınan parçaların “yüksek değere sahip” olduğunu belirtti ve güvenlik kameralarına yansıyan kişilerin tespiti için halktan yardım istedi.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fransa'da eylül ayının sonlarından bu yana ülke geneline yayılan öğrenci eylemleri, öğretmen eksikliği, bakımsız okul binaları ve ağır ders programlarının ötesine geçerek gençlerin geleceğe ilişkin kaygılarını gündeme taşıdı. Farklı sosyal kesimlerden öğrencileri bir araya getiren protestolar, eğitim sistemine duyulan güveni ve gençlerin karar alma süreçlerinde ne ölçüde dikkate alındığını da tartışmaya açtı.
Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde özel bir okulun çatısının çökmesi sonucu en az 27 çocuk ve bir kadın öğretmen hayatını kaybetti, 30'dan fazla kişi yaralandı.
ABD'de Demokrat Partili Müslüman Kongre üyesi İlhan Omar'a yönelik soruşturmanın, vatandaşlığının iptal edilerek sınır dışı edilmesine yönelik hukuki zemin oluşturmayı amaçladığı öne sürüldü. Amerikan basınında yer alan haberlere göre Omar'ın evine düzenlenen baskında cep telefonu, pasaportu, bilgisayarları ve not defterlerine el konuldu.
Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya’da bulunan Halâve Kampı’nda kalan Filistinliler, kış mevsimi yaklaşırken insani yardımların artırılması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması talebiyle basın açıklaması düzenlediler.