İngiltere'de Rus istihbarat gemisi alarmı
İngiltere Savunma Bakanı John Healey, Avam Kamarası’nda yaptığı konuşmada Rus istihbarat gemisi Yantar'ın, İngiliz Münhasır Ekonomik Bölgesine (MEB) girdiğini ve 2 gün kaldığını söyledi.
İngiltere Savunma Bakanı John Healey, Rus istihbarat gemisi Yantar'ın, 20 0cak'ta İngiliz Münhasır Ekonomik Bölgesine (MEB) girdiğini ve 2 gün kaldığını söyledi.
Healey, şu an Kuzey Denizi'nde bulunan geminin, İngiltere'nin MEB alanından geçtiğini ve kıyıya 45 deniz mili yaklaştığını ifade etti.
John Healey, "Rus casus gemisi, İngiltere'nin kritik deniz altı altyapısı hakkında bilgi topluyor ve haritalama yapıyor." dedi. 20 0cak'ta İngiliz sularına giren geminin, burada iki gün kaldığını ve bu süre boyunca 2 İngiliz gemisi tarafından takip edildiğini anlatan Healey, "Gemi şu ana kadar uluslararası denizcilik kurallarına uygun bir şekilde seyretti. Ancak bu, Yantar'ın birkaç ayda ikinci kez kara sularımıza girişi." dedi.
Healey, Yantar'ın faaliyetlerini takip etmek için bir denizaltı görevlendirdiklerini ve bunun yüzeyde faaliyette bulunacağını kaydetti.
Yantar'ın yönünü Akdeniz'e çevirdiğini ve şu an Hollanda sularında olduğunu söyleyen Healey, "(Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in şu mesajımızı duymasını istiyorum, sizi görüyoruz. Ne yaptığınızı biliyoruz. Bu ülkeyi korumak için hiçbir adımı atmaktan çekinmeyeceğiz." diye belirtti.
Healey, Ukrayna, Suriye ve ülke içindeki sıkıntılarına rağmen Rusya'nın İngiltere için en büyük tehdit olduğunun ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Trump’ın Kanada’ya yönelik tehditleri ve yeni gümrük vergisi planları, iki ülke arasındaki ticari anlaşmazlığı hızla diplomatik krize dönüştürürken, Ottawa yönetimi Washington’ın ekonomik baskısına karşı misilleme tarifelerini devreye sokmaya hazırlanıyor.
Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Görev Gücü (UNIFIL), güney Lübnan'da sivil altyapının geniş çapta tahrip edilmeye devam ettiğini bildirdi. BM Barış Gücü, evler, okullar ve hastanelerin yanı sıra elektrik ve su şebekelerinin de zarar gördüğünü belirtirken, bölgedeki saldırıların son haftalarda yeniden yoğunlaştığına dikkat çekti.
Umman'ın kuzeydoğu açıklarında bir petrol tankerinin makine dairesi kimliği belirsiz bir cismin isabet etmesi sonucu ağır hasar gördü. Mürettebatın güvende olduğu bildirilirken, olayın faili henüz belirlenemedi, bölgedeki gemilere dikkatli seyretmeleri çağrısı yapıldı.
Trump yönetimi, 2016-2026 yılları arasında iş veya turistik amaçlı vizelerle ABD'ye giriş yaptıktan sonra sığınma talebinde bulunan 200 bine kadar yabancının vizesini iptal etmeye hazırlanıyor. Henüz kesinleşmeyen planın uygulanması halinde bunun ABD tarihindeki en kapsamlı toplu vize iptallerinden biri olması bekleniyor.