Irak dünyanın ikinci büyük petrol sahasında üretimi durdurdu
Irak Petrol Bakanlığı, Hürmüz Boğazı'ndaki kriz nedeniyle Rumaila sahasında üretimin durdurulduğunu açıkladı.
Hürmüz Boğazı'nın kapatılması nedeniyle, dünyanın ikinci büyük petrol sahası olarak bilinen ve Irak'ta bulunan Rumaila sahasında üretim ve pompalama durduruldu.
Irak Petrol Bakanlığı'na bağlı Basra Petrol Şirketi tarafında yapılan açıklamada kararın uluslararası siyasi gelişmeler ve Hürmüz Boğazı'nın kapanmasının deniz taşımacılığını aksatması nedeniyle alındığını bildirdi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Rusya Savunma Bakanlığı, Zaporojye Bölgesi'ndeki Omelnik yerleşiminin Rus güçlerince ele geçirildiğini açıkladı. Bakanlık ayrıca Ukrayna ordusunun son 24 saatte 1235 asker ve 22 zırhlı muharebe aracı kaybettiğini öne sürdü.
Fransa'nın Marsilya kentinde gündüz saatlerinde yapılan toplantılar ve gösteriler yasaklandı.
Küresel tohum ve tarım ilacı pazarının büyük bölümünün az sayıda çok uluslu şirketin elinde toplanması, çiftçilerin üretim kararları üzerindeki bağımsızlığına ilişkin tartışmaları büyütüyor.
Midilli Adası açıklarında, Sahil Güvenlik gemisinin müdahale sırasında düzensiz göçmenleri taşıyan sürat teknesine çarpması sonucu biri bebek, 6 kişi hayatını kaybetti.