Irak, PKK ile ilişkili 3 partiyi yasakladı
Irak Yüksek Yargı Konseyi, PKK ile ilişkili oldukları belirtilen üç partinin faaliyetlerinin yasaklanması kararı verdi.
Irak Ulusal Güvenlik Müsteşarlığının talep ve şikâyeti üzerine, Irak Yüksek Yargı Konseyi, PKK ile ilişkili 3 partiyi yasakladı.
"Ezidiler Demokrat ve Özgürlük Partisi", "Demokratik Mücadele Cephesi Partisi" ve "Tevgera Azadi" isimli partilerin PKK ile ilişkisi nedeniyle faaliyetlerinin yasaklanması ve mallarına el konulması kararı alındığı belirtildi.
Söz konusu partilerin PKK ile ilişkilerinin Irak İstihbarat Servisi ile Başbakanlık Ofisi'nce de doğrulandığı aktarıldı.
Irak hükümeti, 23 Temmuz'da aldığı kararla, devlet kurumlarındaki resmi yazışmalarda PKK'nin "yasaklı örgüt" şeklinde tanımlanması talimatı vermişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD ve Japonya, Asya-Pasifik'te artan jeopolitik gerilimler ve Çin'e yönelik güvenlik kaygıları gerekçesiyle, Japonya'da gelişmiş orta menzilli havadan havaya füzelerin ortak üretimi için tesis kurulması konusunda anlaşmaya vardı.
Han Yunus’un El-Mevasi bölgesinde, Filistin Ekonomi Kurumu’na ait bir noktaya düzenlenen saldırıda şehit olan 4 kişinin naaşı gözyaşları arasında toprağa verildi.
Kuzey Kore, Kore Yarımadası’nda artan askeri gerilim ve Güney Kore ile ABD arasındaki askeri işbirliğinin sürdüğü bir dönemde, doğu kıyılarındaki deniz yönüne yaklaşık 10 kısa menzilli balistik füze fırlattı.
ABD'nin New York eyaletinde, çocuklarla etkileşim kuran yapay zekâ sohbet botlarının davranışlarına yönelik yeni kısıtlamalar getiren yasa yürürlüğe girmek üzere.