İran, ABD'nin olası yeni saldırılarına karşı hava savunmasını güçlendirdi
İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Mohammad Ekremenia, olası yeni ABD saldırılarına karşı İran'ın hava savunma sistemini güçlendirdiğini söyledi.
ISNA Haber Ajansına göre Ekremenia, iran ordusunun, Amerika Birleşik Devletleri ile savaş sırasında hasar gören savunma teçhizatının önemli bir bölümünü onardığını ve hava savunma kapasitesini genişletmek için yeni teçhizatlar aldığını bildirdi.
Ekremenia, "Bugün savunma potansiyelimiz, savaş sırasında veya hatta savaş başlamadan önceki döneme göre çok daha yüksek bir seviyede." diye vurguladı. Ayrıca, İslam Devrim Muhafızları Ordusu (IRGC) ve ordunun, yeni silah ve teçhizat kullanarak birleşik ve yenilikçi operasyonlar üzerinde özel tatbikatlar gerçekleştirdiğini sözlerine ekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
UNICEF sözcüsü Ricardo Perez, işgal kuvvetlerinin ateşkes ilanından bu yana Gazze Şeridi'nde 340'tan fazla çocuğu katlettiğini ve yüzlercesini de yaraladığını bildirdi.
Fas Kralı VI. Muhammed, Rabat'taki Kraliyet Sarayı'nda ülkenin yeni hükümetinin üyelerini atama törenine başkanlık etti.
İşgalci rejimin, Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı sonucunda 5 kişi şehit oldu, bazıları ağır olmak üzere birçok kişi de yaralandı.