İran’da kum fırtınası nedeniyle bazı eyaletlerde okullar ve resmi daireler tatil edildi
İran’ın güneybatısındaki birçok eyalette etkili olan kum fırtınası ve hava kirliliği nedeniyle resmi kurumlar kapatıldı, uçuşlar iptal edildi, eğitim çevrim içi olarak devam edecek.
İran’da şiddetli kum fırtınası ve artan hava kirliliği, yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. İran resmi haber ajansı IRNA'nın aktardığına göre, özellikle güneybatıdaki Loristan, Kirmanşah, Kohgiluye-Buyer Ahmed, Merkezi ve Buşehr eyaletlerinde alınan önlemler kapsamında resmi daireler, bankalar ve tüm eğitim kurumları geçici olarak tatil edildi.
Yetkililer, yoğun toz taşınımı ve hava kalitesindeki ciddi düşüş nedeniyle bu kararın alındığını belirtirken, eğitimin çevrim içi platformlar üzerinden sürdürüleceğini açıkladı. Acil hizmet birimlerinin ise, çalışmalarına ara vermeden devam ettiği bildirildi.
Kum fırtınası yalnızca kara trafiğini değil, hava ulaşımını da sekteye uğrattı. Irak sınırındaki Huzistan eyaletine bağlı Ahvaz şehrinde üç uçuş iptal edilirken, sekiz uçuş da ileri bir tarihe ertelendi. Ahvaz Uluslararası Havalimanı yetkilileri, yolculara uçuş bilgilerini resmi web sitesinden takip etmeleri çağrısında bulundu.
Öte yandan ülkenin büyük bölümünü etkisi altına alan olumsuz hava koşulları, Tahran dahil 22 eyalette gök gürültülü sağanak yağış bekleniliyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Bangladeş, gelecek yıl yapılacak seçimler öncesi ülkede istikrarsızlık yaratılmaya çalışıldığı yönündeki iddialar nedeniyle Hindistan'ın Dakka Yüksek Komiseri Pranay Verma'yı Dışişleri Bakanlığına çağırdı.
Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Hristodulidis ile görüştü.
Kolombiya'da bir grup genci taşıyan aracın uçuruma yuvarlandığı kazada, 16 kişi hayatını kaybetti, 20 kişi yaralandı.
Belarus, ABD’nin ülkeye uyguladığı yaptırımları kaldırmayı kabul etmesinin ardından, 123 siyasi mahkûmu serbest bıraktı.