İran ile Türkiye arasında 9,5 milyar dolarlık ticaret hacmi

İran Gümrük İdaresi Başkanı Muhammed Rezvanifar, İran ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 9,5 milyar dolara ulaştığını bildirdi.
İran ile Türkiye arasındaki ticaret hacmine dair bilgi veren Rezvanifar, "Bu yılın (Hicri şemsi takvimi) ilk 10 ayında İran ve Türkiye arasındaki ticaret hacmi 9,5 milyar dolara ulaştı." dedi.
Rezvanifar, İran'dan Türkiye'ye yapılan ihracatın 3 milyar 498 milyon dolar olduğunu, Türkiye'den İran'a yapılan ithalatın ise 6 milyar 44 milyon dolar olduğunu söyledi.
İran Gümrük İdaresi Başkanı Rezvanifar ayrıca İran'dan Türkiye'ye yapılan ihracatın geçen senenin ilk 10 ayına göre azaldığını, Türkiye'den İran'a yapılan ithalatın ise arttığını belirtti.
Önceki gün Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 8. Toplantısı Ankara'nın ev sahipliğinde gerçekleşmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantı sırasında İran-Türkiye ilişkilerine dair "İki bölgesel güç Türkiye ve İran, kalkınma ve istikrar için işbirliğini ilerletmelidir. İran'la 30 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşma kararlılığındayız." demişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İran tarafından atılan bir füze, Birüssebi’ye (Berşeba) doğrudan isabet etti. İşgal basını, saldırıda en az 36 yerleşimcinin yaralandığını bildirirken, yaralılardan bazılarının durumunun ciddi olduğu belirtildi.
İran'ın siyonist rejime karşı başlattığı "Gerçek Vaat III" operasyonu kapsamında, güneydeki Birüssebi kentine fırlatılan füze doğrudan isabet etti. Araçlar alev aldı, ağır dumanlar yükseldi, yaralı sayısı ise artıyor.
ABD ve Almanya, siyonist rejimin İran'a yönelik saldırılarını sürdürdüğü bir dönemde, orduya doğrudan destek sağlayacak şekilde 14 yeni askeri kargo uçağını işgal altındaki topraklara gönderdi. Gazze'ye yönelik saldırıların başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana siyonist rejime ulaşan toplam askeri uçak sayısı 800'ü aştı.
Avrupa Birliği Dış Politika Şefi Kaja Kallas, siyonist rejimin Gazze'de yürüttüğü savaşın açık bir şekilde soykırım teşkil ettiğini ve nihai hedefinin Gazze'yi tamamen işgal etmek olduğunu ilan etti.