İran, Katar’daki ABD üssü El-Udeyd’i füzelerle hedef aldı

İran’ın, Katar’da bulunan ABD güçlerine ait El-Udeyd üssüne füze saldırısı düzenlediği bildirildi.
İran medyasına göre ABD'nin İran’ın nükleer tesislerine yönelik açık askerî saldırısı ve uluslararası hukukun alenen ihlali sonrasında, Devrim Muhafızları yeni bir harekat başlattı.
Devrim Muhafızlarından yapılan açıklamada "Ya Eba Abdullah el-Hüseyin (a.s)" parolasıyla yürütülen Beşâretü’l-Feth (Fethin Müjdesi) Operasyonu kapsamında Katar’daki El-Udeyd üssününün güçlü ve yıkıcı bir füze saldırısıyla hedef alındığı belirtildi.
Bu üs, ABD Hava Kuvvetleri Merkez Komutanlığı’nın karargâhı olup, Amerika'nın Batı Asya’daki en büyük stratejik askeri varlığı olarak biliniyor.
Devrim Muhafızları’nın açıklamasını şöyle:
"Bismillahirrahmanirrahim
'Kim size saldırırsa, siz de ona aynı şekilde karşılık verin.' (Bakara: 194)
Ey yüce ve direnişçi İran milleti!
Amerika’nın barışçıl nükleer tesislerimize yönelik açık askerî saldırısı ve uluslararası hukuku açıkça ihlali karşısında, Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi’nin kararı ve Hatemu’l-Enbiya Karargâhı’nın liderliğinde, İslam Devrim Muhafızları Ordusu 'Ya Eba Abdullah el-Hüseyin (a.s)' parolasıyla Beşâretü’l-Feth Operasyonu’nu gerçekleştirmiş ve Katar’daki El-Udeyd üssünü güçlü ve yıkıcı bir füze saldırısıyla hedef almıştır.
Bu üs, Amerika'nın Batı Asya’daki en önemli askeri merkezi ve stratejik gücüdür.
Silahlı kuvvetlerimizin kararlı tepkisi, Beyaz Saray’a ve müttefiklerine açık ve net bir mesajdır: İran İslam Cumhuriyeti, yüce Allah’a tevekkül ederek, inançlı ve onurlu halkına dayanarak, toprak bütünlüğüne, egemenliğine ve ulusal güvenliğine yönelik hiçbir saldırıyı cevapsız bırakmayacaktır.
Amerikan saldırısıyla bir kez daha anlaşılmıştır ki, siyonistlerin kötülükleri, aslında Amerikan planlamasının bir uzantısıdır. Bu bağlamda hatırlatmak isteriz ki, bu millî savunma kapsamında, bölgedeki Amerikan üsleri ve hareketli askeri hedefleri, onların güç noktası değil, bilakis bu saldırgan rejimin en büyük zayıflığı ve 'Aşil topuğu'dur.
Muharrem ayının, Kerbelâ destanının ve Hz. Eba Abdullah el-Hüseyin’in (a.s) yasının başlangıcında, İran'ın düşmanlarına bir kez daha uyarıda bulunuyoruz:
'Vur-kaç dönemi sona ermiştir.'
Silahlı kuvvetlerimizin azimli iradesi, her türlü yeni saldırganlığı, Amerika’nın bölgedeki askeri yapısının hızla çöküşü, onların Batı Asya’dan rezilce kaçışı ve İslam ümmetinin ve özgürlük isteyen milletlerin ortak ideali olan Siyonist tümörün ortadan kaldırılması yönünde hızlandırıcı bir adım sayacaktır." (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fas, Moritanya ve Yemen'de on binlerce kişi, Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması ve siyonist rejimin aç bırakma politikasına son verilmesi için sokaklara çıktı.
ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat isimler, Başkan Donald Trump'a mektup göndererek Gazze'deki saldırıları sona erdirmek için acil diplomatik girişim başlatmasını istedi.
HAMAS, Gazze'de yaşanan sistematik aç bırakma ve soykırımın doğrudan ABD destekli işgal politikasının sonucu olduğunu, bu politika kapsamında gıda ve ilacın iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanıldığını belirtti.
Türkiye, 2 Ağustos’ta Suriye’ye doğalgaz ihracına başlayarak ülkedeki günlük 3-4 saatlik elektrik erişimini 10 saate çıkaracak.