İran, operasyonun 18. dalgasını başlattı
İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları, Sadık Vaad 4 operasyonunun 18. Dalgasını başlattı.
Tesnim Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Devrim Muhafızları Halkla İlişkileri Sadık Vaad 4 operasyonunun 18. dalgası, "Ya Hasan bin Ali' koduyla başladı.
Bu arada, İran İslam Cumhuriyeti ordusu, son birkaç saat içinde, ülkenin ortak hava savunma karargahının entegre ağı çerçevesinde, kara kuvvetleri, savunma ve güvenlik komutanlığının yerli sistemleri tarafından İsfahan, Kürdistan ve Tahran bölgelerinde çoğunluğu Hermes tipi olmak üzere altı düşman insansız hava aracının imha edildiğini duyurdu.
Yapılan açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti ordusunun kara, deniz ve hava kuvvetlerine ait insansız hava araçlarının, ülkenin farklı bölgelerinden Kuveyt ve Bahreyn'deki ABD üslerini ve işgal altındaki topraklardaki belirlenmiş hedefleri hedef aldığı belirtildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fransız havayolu şirketi Air France, Orta Doğu'daki güvenlik riskleri nedeniyle Riyad, Beyrut ve Dubai'ye uçuşlarını geçici olarak durdurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İspanya Başbakanı Pedro Sánchez ile telefonda görüştü.
Çin'in Yünnan eyaletinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
ABD Başkanı Donald Trump, İran savaşının başında ilan ettiği hedeflerin önemli bölümünden uzaklaşırken, Washington artık Tahran’ı teslim olmaya zorlamaktan çok, Hürmüz Boğazı’nı yeniden açmayı ve savaş öncesindeki kırılgan dengeyi kurmayı amaçlıyor.