İran yolcu uçağının kara kutularını kendisi inceleyecek
İran 8 Ocak’ta 2 füzeyle düşürülen Ukrayna yolcu uçağının kara kutusunun Kiev'e gönderilmeyeceğini belirtti.
Daha önce basında haberlerde kara kutuların Ukrayna’ya gönderileceği yönünde haberler çıkmıştı. İran, bu yöndeki haberleri yalanladı ve kara kutuları kendilerinin analiz edeceğini açıkladı.
Uçakta; Kanada, İran, İngiltere, İsveç, Afganistan, Ukrayna vatandaşları bulunuyordu. Olayda uçaktaki 176 kişi yaşamını yitirmişti.
İran, kara kutuların İran’da analiz edilmeye çalışılacağını, diğer seçeneklerinin Ukrayna ya da Fransa olduğunu ancak şu anda böyle bir kararın alınmadığını belirtti.
Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran Uluslararası İmam Humeyni Havalimanı'ndan havalanan Boeing 737 tipi yolcu uçağı, 8 Ocak Çarşamba sabahı kalkıştan kısa süre sonra düşmüş, uçakta bulunan 176 kişiden kurtulan olmamıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İngiltere'nin güney hatlarında yolcu taşıyan Southeastern şirketine ait trenlerde patlak veren tahtakurusu istilası, demir yolu ulaşımında büyük bir krize yol açtı. Vagonlarda ve makinist kabinlerinde tespit edilen haşereler nedeniyle çok sayıda tren seferden çekildi.
Yemen Ensarullah hareketi, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki ulusal petrol şirketi Aramco'yu balistik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) hedef aldıklarını duyurdu.
Rus enerji şirketi Gazprom'un Başkanı Aleksey Miller, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin sonbahar-kış sezonu öncesinde doğal gaz stoklarının tarihi düşük seviyelere gerilediğini belirtti.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, "Rusya'da askeri tesislere saldırılar düzenledik" ifadelerine yer verdi.