İşgal rejimi sağlık, eğitim ve ibadet kurumlarını yok etti, halkı açlığa mahkûm etti

Gazze Hükümeti Medya Ofisi, İşgal rejiminin saldırıları sonucu 38 hastane, 833 cami ve 163 eğitim kurumunun tamamen yıkıldığını, binlercesinin ağır hasar aldığını açıkladı.
Gazze Hükümeti Medya Ofisi, İşgal rejiminin Gazze’ye yönelik saldırı ve ablukasının yol açtığı insani yıkıma ilişkin yeni veriler paylaştı. Açıklamada, İşgal rejiminin sağlık, eğitim ve ibadet kurumlarını hedef aldığı, sivillere karşı kapsamlı bir açlık politikası uyguladığı vurgulandı.
Verilere göre, İşgal rejimi şimdiye kadar 38 hastaneyi, 833 camiyi ve 163 eğitim kurumunu tamamen yıktı. Ayrıca binlerce kurum ve yapının ağır hasar aldığı belirtildi.
Medya Ofisi, Gazze’ye yönelik ablukayla yüz binlerce yardım ve gıda kamyonunun girişine engel olunduğunu, bunun da 2,4 milyondan fazla insanı hayati riskle karşı karşıya bıraktığını kaydetti.
Açıklamada, “Açlık sınırında yaşayan bir milyondan fazla çocuk başta olmak üzere tüm Gazze halkı, sistematik bir açlık politikasıyla hedef alınmaktadır.” denildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejim, Suriye'nin başkenti Şam'ın kuzeyinde bulunan Humus'taki askeri bir yerleşkeye hava saldırısı düzenledi.
Bangladeş'te dang humması nedeniyle son 24 saatte yüzlerce kişi hastaneye kaldırıldı, 3 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 135'e yükseldi.
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin KwaZulu-Natal eyaletinde cinayet ve soygun gibi suçlardan aranan 5 şüpheli, polisle girdikleri çatışmada hayatını kaybetti.
Kolombiya'nın güneybatısında operasyondan dönen 45 askerin, yaklaşık 600 kişilik grup tarafından alıkonulduğu belirtildi.