İşgalci ABD Dışişleri Bakanı Blinken'den "israilin yanındayız" mesajı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze'de 7 Ekim 2023'te başlayan Aksa Tufanı operasyonun yıl dönümünde, işgalci katillerin yanında olduklarını belirtti.
Blinken, 7 Ekim'in birinci yılı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, "HAMAS'ın 7 Ekim'deki saldırıları, Filistin halkı için trajik sonuçları olan bir yıllık çatışmanın fitilini ateşledi." ifadelerini kullandı.
Her seferinde Ortadoğu turuna çıkarak, sahte barış gülücüklerini atan Blinken, işgalci katillere her türlü silah ve maddi yardımda bulunuyor.
Gazze'yi çocuk mezarına çeviren bombaları işgal çetesine veren ABD, işgal çetesine zaman kazandırmak için ise, sürekli Ortadoğu turlarını attırıyor.
Blinken, "ABD, kendisini terörizme karşı savunan israilin yanındadır." dedi. HAMAS'ın halen elinde tuttuğu esirlerin arasında bazı ABD vatandaşlarının da bulunduğunu belirten Blinken, onların derhal serbest bırakılması çağrısı yaptı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist rejimin saldırganlığına karşı kenetlenen İran halkı, Tahran ve ülke genelinde öfke ve zafer yürüyüşü düzenledi.
Siyonist kaynaklar, üst düzey askeri yetkililere dayandırdıkları bilgilerde, İran füzelerinin işgal altındaki hedeflere ulaşma oranının önceki operasyonlara kıyasla üç kat arttığını bildirdi.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde bulunan Nasır Hastanesi'nde işgalin uyguladığı soykırım savaşı ve kuşatmanın devam etmesi nedeniyle tükenen bebek sütü, bebeklerin hayatını tehdit ediyor.
Filistin Telekomünikasyon Şirketi,, Gazze Şeridi'nin güney bölgelerinde sabit hat ve internet hizmetlerinin kademeli olarak yeniden sağlanmaya başlandığını duyurdu.