İspanya Başbakanı, Gazze'deki soykırım nedeniyle işgalci rejime Eurovision yasağı çağrısında bulundu

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, işgalci siyonist rejimin Gazze'deki saldırıların sürdürdüğü sürece Eurovision Şarkı Yarışması'ndan men edilmesi çağrısında bulundu.
İspanya'da Kültürel ve Yaratıcı Sektörler başlıklı raporun sunumunda konuşan Sanchez, işgalci rejimin, Ukrayna'daki çatışmanın ardından Eurovision da dahil olmak üzere uluslararası yarışmalardan men edilen Rusya'nın aynı sonuçlarla karşılaşması gerektiğini söyledi.
Sanchez, "(Rusya'nın) uluslararası yarışmalardan çekilmesi ve Eurovision'a katılmaması gerekiyorsa, israilin de katılmaması gerekir. Kültürde çifte standartlara izin veremeyiz." dedi.
İspanyol Başbakan, Uluslararası hukukun uygulanmasında tutarlılığın önemini vurgulayan İspanya'nın tavrının "istikrarlı ve tutarlı" olması gerektiğini belirtti.
Sanchez'in açıklamaları, Eurovision finalinin İsviçre'de yapılmasından iki gün sonra geldi. Yarışmayı Avusturya kazandı, ancak işgalci rejim çevrimiçi halk oylamasında ikinci oldu.
Yarışmayı yayınlayan İspanyol devlet televizyonu RTVE'nin, yorumcularının yarı finalde Gazze'deki saldırılardan bahsetmesi üzerine finalde işgalci rejimin Gazze'ye yönelik katliamlarından bahsetmemesi konusunda organizatörler tarafından uyarıldığı bildirildi.
RTVE, buna karşılık son yayından hemen önce ekrana bir mesaj koydu. Mesajda, "İnsan hakları karşısında sessizlik bir seçenek değildir. Filistin için barış ve adalet." ifadeleri yer aldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU), Karadeniz'de doğal gaz üretim platformlarındaki Rus ordusuna ait radar sistemi ve depolarına saldırı düzenlendiğini duyurdu.
Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), işgal rejiminin 7 Ekim 2023’ten bu yana gerçekleştirdiği saldırılar sonucu Gazze Şeridi’ndeki evlerin yüzde 92’sinin hasar aldığını ya da yıkıldığını bildirdi.
Siyonist işgalcilerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında şehit sayısının 53 bin 486'ya yükseldiği bildirildi.
Sudan Egemenlik Konseyi Başkanı Abdulfettah el-Burhan'ın, Dr. Kamil İdris'i başbakan olarak atadığını duyurdu.