İspanya'da hızlı tren kazası: En az 21 ölü, 100 yaralı
İspanya'nın güneyinde iki hızlı trenin çarpışması sonucu en az 21 kişi hayatını kaybetti, 100'den fazla kişi yaralandı. Çok sayıda yolcunun vagonlarda mahsur kaldığı bildirildi.
İspanya'nın güneyinde yer alan Endülüs bölgesinde iki hızlı trenin çarpışması büyük bir faciaya yol açtı. Polis ve sivil muhafız kaynaklarının verdiği bilgilere göre, pazar akşamı meydana gelen kazada en az 21 kişi öldü, yaklaşık 100 kişi de yaralandı.
Kaza, Malaga'dan Madrid'e gitmekte olan İryo şirketine ait hızlı trenin, Adamuz bölgesi yakınlarında raydan çıkarak yan hattan gelen başka bir trenle çarpışması sonucu meydana geldi. Çarpışmanın etkisiyle her iki tren de raydan çıktı. Yetkililer, trenlerde yüzlerce yolcunun bulunduğunu açıkladı.
Endülüs Acil Durum Servisleri, 25 yaralının durumunun ağır olduğunu, bazı yolcuların ise hâlâ vagonlar içinde mahsur kaldığını bildirdi. Bölge genelinde sağlık ekipleri alarma geçirilirken, yoğun bakım üniteleri ve itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.
İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, kazayı yakından takip ettiklerini ve hükümetin tüm imkânlarıyla kurtarma çalışmalarına destek verdiğini duyurdu. İspanyol kraliyet ailesi de yayımladığı açıklamada, "bu ciddi kazadan dolayı derin üzüntü duyduklarını" belirterek hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerini iletti.
Öte yandan İspanyol Demiryolu Altyapı Şirketi ADIF, Madrid ile Cordoba, Sevilla, Malaga ve Huelva arasındaki hızlı tren seferlerinin en az pazartesi günü boyunca askıya alındığını açıkladı.
Görgü tanıkları, çarpışma anını "şiddetli bir deprem"e benzetirken, bazı yolcuların acil durum çekiçleriyle camları kırarak trenlerden çıkmaya çalıştığı aktarıldı.
Kazanın nedenine ilişkin soruşturma sürüyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Belçika envanterindeki eskiyen 53 F-16 savaş uçağını Ukrayna'ya bağışlamaya hazırlanıyor. Belçika, ilk etapta bu yıl 4’ü uçuşa elverişli olmayan 7 F-16 teslim edecek.
İspanya, Fransa ve İtalya başta olmak üzere Avrupa’nın birçok bölgesi hafta sonu kavurucu sıcakların etkisine giriyor. Gündüz sıcaklıklarının 40 dereceye yaklaşması bekleniyor.
Ukrayna Savunma Bakanı Mykhailo Fedorov, Brüksel'de gerçekleşen Ukrayna Temas Grubu Toplantısı'nda, müttefiklerin ülkesi için 1 milyar dolarlık yeni yardım paketini açıkladığını açıkladı.
Rusya, Donetsk bölgesindeki Ray-Aleksandrovka yerleşim birimini kontrol altına aldıklarını açıkladı.