İspanyol yönetmen Almodóvar’dan siyonistlerle ilişkilerin kesilmesi çağrısı

Oscar ödüllü İspanyol yönetmen Pedro Almodóvar, İspanya Başbakanı Pedro Sánchez’e işgalci siyonist rejim ile diplomatik ve ticari tüm ilişkilerin kesilmesi çağrısında bulundu. Gazze’de yaşananları “soykırım” olarak niteleyen Almodóvar, Sánchez’i diğer Avrupa liderlerini de ikna etmeye çağırdı.
Almodóvar, yapım şirketi El Deseo’nun Instagram hesabından yayımlanan videoda “Gazze halkına karşı dünyanın gözü önünde işlenen soykırıma tepki olarak hükümetimizin israil ile tüm ilişkileri kesmesini istiyorum” dedi.
Yönetmen, geçtiğimiz mayıs ayında Cannes Film Festivali’nin açılışında yayımlanan ve 350’den fazla sanatçının imzaladığı mektupta da Gazze’deki saldırıları kınamış, Filistinli foto muhabir Fatma Hassona’nın katledilmesine dikkat çekmişti. Geçen yıl ise 250 kültür insanıyla birlikte hükümete işgalci siyonist rejime silah ambargosu çağrısında bulunmuştu.
İspanya, Mayıs 2024’te Filistin devletini resmen tanımıştı. Dışişleri Bakanı José Manuel Albares bu kararı “tarihi bir dönüm noktası” olarak nitelendirmişti. Ancak Sánchez, Haziran 2025’te Gazze’deki durumu “soykırım” olarak tanımlamasına rağmen Madrid yönetimi işgalci siyonist rejim ile tüm ilişkileri hâlâ kesmiş değil.
Birleşmiş Milletler insan hakları uzmanları ve Uluslararası Adalet Divanı, işgalci siyonist rejimin Gazze’deki askeri eylemlerini “soykırım iddialarını makul” bulurken; işgalci siyonist rejim, suçlamaları reddediyor ve saldırılarının meşru müdafaa olduğunu savunuyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkesi ile ABD heyetlerinin yarın ABD'nin New York kentinde toplantı düzenleyeceklerini duyurdu.
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Barış Gücü (UNIFIL) misyonunun görev süresini oybirliğiyle 2026 yılı sonuna kadar uzattı.
Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, siyasi ve ekonomik krizle mücadele eden Haiti için acil yardım çağrısı yaptı.
Polonya'da F-16 savaş uçağı, gösteri uçuşu sırasında düştü, pilot hayatını kaybetti.