İtalya'nın güneyindeki Sicilya Adası ve Puglia Bölgesi'nde orman yangınları çıktı
İtalya'nın Sicilya ve Puglia bölgelerinde çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor.
İtalya'nın güneyindeki Sicilya Adası ve Puglia Bölgesi'nde çıkan orman yangınlarını söndürmek için havadan ve karadan müdahale edildiği bildirildi.
İtalyan ANSA ajansının haberine göre, Sicilya Adası'nın batısındaki Trapani kenti yakınlarındaki Montagna Grande tepesindeki makilik alanda henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.
Yangın, rüzgârın da etkisiyle geniş bir alana yayıldı.
Trapani itfaiye ekipleri, yangına havadan ve karadan müdahale etti.
3 helikopter, 2 yangın söndürme uçağı yangını söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Ülkenin güneyindeki Puglia'nın da Ugento beldesinde makilik alanda yangın çıktı.
Alevlerin tehdit ettiği bazı kamp alanları ve tatil köyleri tedbir maksatlı boşaltılırken, 500'den fazla kişi tahliye edildi.
Ugento yakınlarındaki orman yangınının kontrol altına alındığı ve tamamen söndürme ve soğutma çalışmalarının sürdüğü kaydetti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın Rusya'nın başkenti Moskova'ya resmi ziyaret gerçekleştirmesi bekleniyor.
ABD Başkanı Donald Trump, İran ile yapılan anlaşmanın tamamlandığını duyurarak Hürmüz Boğazı’nın açılacağını ve deniz trafiğine yönelik kısıtlamaların kaldırılacağını açıkladı.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, ABD ile İran'ın anlaşmaya vardığını belirterek, "Her iki taraf da Lübnan da dahil olmak üzere tüm askeri operasyonların derhal ve kalıcı olarak sonlandırıldığını ilan etti. Resmi imza töreni 19 Haziran'da İsviçre'de yapılacak." dedi.
Nijerya'nın Benue eyaletinde şiddetli yağış nedeniyle bir yolcu teknesinin batması sonucu 11 kişi hayatını kaybetti.