Japonya Başbakanı: Gemimiz Hürmüz'den geçti
Japonya Başbakanı Sanae Takaichi, Tokyo bağlantılı geminin Hürmüz'den güvenli bir şekilde geçtiğini açıkladı.
Japonya Başbakanı Sanae Takaichi, Basra Körfezi'nde mahsur kalan Japonya bağlantılı bir geminin Hürmüz Boğazı'nı güvenli bir şekilde geçtiğini ve şu anda Japonya'ya doğru yolda olduğunu söyledi.
Takaichi, X adlı internet sitesinde yaptığı bir paylaşımda, gemide üç Japon mürettebatın bulunduğunu söyledi. Reuters'ın haberine göre, bu gemi Japonya'nın Kyoei Tanker şirketine ait, Liberya bayraklı bir ham petrol tankeridir.
Takaichi, geminin geçişiyle birlikte Japon mürettebat taşıyan Japonya bağlantılı tüm gemilerin Körfez'den ayrıldığını söyledi ancak, Japonya bağlantılı 37 geminin daha geçiş için beklediğini belirtti.
Takaichi, Japon hükümetinin "Hürmüz Boğazı'nda gemilerin serbest ve güvenli seyrinin derhal yeniden başlamasını sağlamak için her türlü diplomatik çabayı göstermeye devam edeceğini" de sözlerine ekledi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Lübnan Hizbullahı, işgalci rejimin artan saldırılarına karşılık yaptığı açıklamada, "Mücahitlerimiz; topraklarını ve halklarını en büyük cesaret ve Kerbela ruhuyla savunacak ve düşman ordusuna ağır kayıplar verdirecektir." dedi.
Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Lübnan Hizbullahı'nın direnişini selamlayarak işgalci rejimin direniş cepheleri arasında ayrılık oluşturma çabalarının boşuna olduğunu vurguladı.
İngiltere'nin Huntingdonshire bölgesindeki Johnson’s of Old Hurst Hayvanat Bahçesi'nde meydana gelen olayda, 3 yaşındaki bir çocuk timsah bölümüne düştükten sonra ağır yaralandı. Olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan çocuğun durumunun kritik ancak stabil olduğu bildirildi.
Dünya Altın Konseyi, küresel altın kaçakçılığının yıllık 120 milyar doların üzerine çıktığını açıkladı. Uzmanlar, yasa dışı altın ticaretinin çatışmaların finansmanından kara para aklamaya kadar birçok suç ağını beslediği uyarısında bulundu.