Japonya'da "yedek başkent" planı onay aldı
Japonya'da afet ve acil durumlarda Tokyo'nun devlet yönetimindeki temel işlevlerini sürdürebilecek "ikinci başkent" kurulmasını öngören yasa tasarısı, Temsilciler Meclisi tarafından kabul edildi.
Japonya Temsilciler Meclisi, afet ve acil durumlarda Tokyo'nun devlet yönetimindeki temel işlevlerini sürdürebilecek yedek bir ikinci başkent kurulmasını öngören yasa tasarısını kabul etti.
Tasarı, iktidardaki Liberal Demokrat Parti (LDP) ile koalisyon ortağı Japonya İnovasyon Partisi (JIP) tarafından hazırlandı. Düzenleme, başbakana belirli kriterler doğrultusunda ülke için bir yedek başkent belirleme yetkisi verilmesini öngörüyor.
Tasarıya göre başbakan, nüfus, ekonomik büyüklük ve benzeri kriterleri dikkate alarak valiliklerden gelecek başvurular arasından ikinci başkent olarak kullanılacak bölgeyi belirleyebilecek.
İktidar partileri, aday bölgelerin Tokyo ile aynı doğal afet risklerini taşımaması gerektiğini belirtiyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD, Suudi Arabistan'a yaklaşık 1,96 milyar dolarlık, Kuveyt'e ise 484 milyon dolarlık olası askeri teçhizat ve silah satışını onayladı.
Kuveyt, hava savunma sistemlerinin insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıları engellediğini açıkladı.
Bangladeş'te devam eden kızamık salgınında son 24 saatte 8 çocuğun daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı 779'a yükseldi. Şüpheli vaka sayısı 115 bini aştı.