Kanada'da orman yangının çıktığı Jasper bölgesi tahliye ediliyor
Kanada'da orman yangınları nedeniyle Jasper bölgesinden 4 bin 700 kişi tahliye edildi.
Kanada'da da yetkililer, orman yangınları nedeniyle Jasper bölgesindeki halkın "tahliye edilmesi" çağrısı ve "acil durum" uyarısı yaptı.
Yangının başladığı 19 Temmuz'dan bu yana yaklaşık 95 bin hektarlık alana yayıldığı bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
UNRWA, zorunlu göç, çöken sağlık sistemi ve temel ihtiyaç maddelerindeki ağır yetersizlikler nedeniyle Gazze’de yaşlılar ve engellilerin ciddi insani risklerle karşı karşıya olduğunu duyurdu.
ABD yönetimi, Venezuela açıklarında yaptırım kapsamındaki petrolü taşıdığı gerekçesiyle ikinci bir ticari geminin durdurularak el konulduğunu açıkladı. Venezuela ise müdahaleyi uluslararası hukuka aykırı buldu.
Gazze’nin merkezinde yerinden edilen Filistinliler, yardım ve yeniden imarın işgal rejimi tarafından engellemeleri ve ateşkesi ihlal etmeleri nedeniyle çadırlar ve atıklar arasında hayatta kalma mücadelesi veriyor.
Tayland ile Kamboçya arasındaki sınırda devam eden çatışmalar nedeniyle 500 binden fazla kişi evlerinden ayrıldı. Çatışmalarda hayatını kaybedenlerin sayısı 40’ı aştı.