Katil rejimin Lübnan'a saldırıları sürüyor: 492 şehit, 1645 yaralı
İşgalci siyonistlerin, Lübnan'ın çeşitli bölgelerine düzenlediği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 492 kişi şehit oldu, 1645 kişi yaralandı.
Lübnan Sağlık Bakanlığına bağlı Halk Sağlığı Acil Operasyonlar Merkezinden yapılan açıklamada, işgalci katil rejimin dün sabahtan beri Lübnan'a düzenlediği saldırılara ilişkin bilgi verildi.
Açıklamada, siyonistlerin saldırılarında şu ana kadar 35'i çocuk, 58'i kadın olmak üzere 492 Lübnanlının şehit olduğu, 1645 kişinin yaralandığı aktarıldı.
Bu, Hizbullah ile işgal rejimi arasındaki çatışmaların başladığı 8 Ekim 2023'ten bu yana bir günde görülen en yüksek şehit sayısı olarak kayıtlara geçti.
Lübnan Sağlık Bakanlığı, güneydeki Nebatiye ve Baalbek-Hermel vilayetlerindeki tüm hastanelerden yaralıları tedavi etmek için bazı ameliyatlarını durdurmalarını istedi.
Eğitim Bakanlığı ise güvenlik durumunun gelişmesine bağlı olarak birçok bölgede eğitime ara verildiğini duyurdu.
İşgalci siyonist ordusu, dün sabah saatlerinden itibaren Lübnan'ın güney kentlerinin yanı sıra Bekaa ve Baalbek bölgelerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi.
Saldırılar nedeniyle ülkenin güney bölgelerinden başkent Beyrut'a ve kuzey bölgelerine göç dalgası devam ediyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri, gemileri kışkırtması ve deniz olaylarını artırması nedeniyle ABD ordusuna mesaj vererek, bunun "ciddi bir uyarı" olduğunu bildirdi.
İslami Direniş Hareketi (HAMAS) Sözcüsü Hazım Kasım, Gazze Barış Kurulu’nun ve temsilcisi Nikolay Mladenov’un savaşı durdurmaktan ve işgal rejiminin ateşkes anlaşmasını ihlal etmesine son vermekten aciz olma aşamasından Gazze Şeridi’ndeki savaşın devam etmesi için bahane üretme aşamasına geçtiğini ifade etti.
Afgan güçleri, kuzeydeki Baglan'da ateşli silahlar ve mühimmat deposuna el koydu.
Afrika’da Ebola salgınının yayılması üzerine kıta genelinde alarma geçildi. Nijerya’da ilk vakanın bildirilmesinin ardından Afrika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (Africa CDC), salgınla mücadele kapsamında kıta ülkelerinin sağlık bakanlarını 28 Ekim’de olağanüstü çevrim içi toplantıya çağırdı.