Kazakistan'da nükleer santral referandumunda ön sonuçlar açıklandı

Kazakistan'da ülkenin ilk nükleer enerji santralinin inşa edilip edilmeyeceği konusunda halkın kararını almak için düzenlenen referandumun ön sonuçları açıklandı.
Kazakistan Merkezi Seçim Komisyonu açıklamasına göre, ülkede referandum için kurulan toplam 10 bin 323 sandıkta oy sayımı sona erdi.
Referanduma katılım oranı yüzde 63,66 oldu. Böylece, ülkede kayıtlı 12 milyon 244 bin 683 seçmenden 7 milyon 820 bin 204'ü sandık başına gitti.
Oy kullanan seçmenlerin yüzde 71,12'sine denk gelen 5 milyon 561 bin 937 kişi, referandumda "evet" dedi ve ülkede nükleer enerji santralinin inşa edilmesini desteklerken, 2 milyon 45 bin 271 kişi ise buna karşı çıktı.
Yaklaşık 213 bin oy ise geçersiz sayıldı.
Referandumun kesin sonuçlarının, Kazakistan Merkezi Seçim Komisyonu tarafından 7 gün içinde açıklanması bekleniyor. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
HAMAS’ın askeri kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cebaliye Kampı'nda işgal ordusuna ait bir güçle yaşanan çatışma anlarını gösteren bir video yayımladı.
İşgalci siyonistler, Batı Şeria'da ocak ayının sonundan bu yana devam ettikleri saldırılarda binden fazla Filistinlinin evini yıktı.
Lübnan'ın güneyinde bir motosiklete düzenlenen işgal saldırısında 2 kişi şehit oldu, 2 kişi yaralandı.
Litvanya, Letonya ve Estonya, Cuma günü Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'ne Ottawa Sözleşmesi'nden çekilme bildirimlerini resmen sundular.