Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te protestolar nedeniyle yeniden olağanüstü hâl ilan edildi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, genel seçimler sonrası artan protestolar nedeniyle başkent Bişkek'te yeniden olağanüstü hâl ilan etti.
Ceenbekov'un, yeniden olağanüstü hâl ilan edilmesini öngören kararnameyi imzaladığı ifade edildi. Bugün başlayacağı belirtilen olağanüstü hâl, 19 Ekim'e kadar devam edecek.
Kırgızistan'da, 4 Ekim'deki parlamento seçimlerinden sonra protestolar başlamış, 6 Ekim gecesi ise protestocular Devlet Başkanlığı Sarayı'na girmiş ve eski Devlet Başkanı Almazbek Atambayev hapishaneden çıkarmışlardı.
Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu, seçim sonuçlarını geçersiz ilan etmiş, Başbakan Boronov istifa etmişti.
Ceenbekov, olaylar nedeniyle 9 Ekim'de olağanüstü hâl kararı almıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Mekke'de hac farizasını yerine getiren milyonlarca hacı, bayramın ikinci gününde Teşrik günlerinin ilkine girerek Mina'da küçük, orta ve büyük cemrelere yedişer taş attı.
Avrupa Birliği (AB), siyonist rejimin insan hakları ihlalleri nedeniyle Ortaklık Anlaşması çerçevesinde kısmi yaptırımlar uygulamayı gündemine aldı.
Siyonist rejimin ablukası altındaki Gazze'ye insani yardım taşıyan Madleen gemisinin bugün bölgeye ulaşması bekleniyor. Gemide 12 kişilik uluslararası bir gönüllü ekip yer alıyor. Mavi Marmara'dan 14 yıl sonra ilk kez sivil bir filo Gazze kuşatmasını delmeye çalışıyor.
Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Gazze'de sivillerin özellikle çocukların korunması için derhal ateşkes çağrısında bulundu.