Lavrov: Ukrayna, Donbass üzerinde hak iddia edemez

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Kiev rejiminin Ukrayna'nın güneydoğusundaki halkı temsil etmediğini, bu nedenle toprak bütünlüğü ilkesini uygulama hakkını kendinde göremeyeceğini belirtti.
Lavrov, Ukrayna'nın Donbass'taki cumhuriyetlerle ilgili hak iddialarına tepki gösterdi.
BM Genel Kurulu'nun 1970 yılında Uluslararası Hukuk İlkeleri Bildirgesi'ni kabul ettiğini hatırlatan Lavrov, bu belgede toprak bütünlüğü ilkesinin, sadece halkların eşitliği ve kendi kaderini tayin etme ilkesini gözeten ülkeler için geçerli olduğunun yazdığını belirtti.
Dışişleri Bakanı Lavrov, bu bağlamda, Rusofobiyi devlet politikası haline getiren Kiev rejiminin, Kırım, Sivastopol, Lugansk, Donetsk, Zaporojye ve Herson gibi Ukrayna'nın Rusça konuşulan bölgelerinin nüfusunu temsil etmediğini kaydetti.
Lavrov, Ukrayna krizinin çözümü kapsamında referandumla Rusya'ya yeniden bağlanan bölgelerin Rus toprağı olarak tanınması gerektiğini dile getirdi.
27 Eylül 2022'de yapılan referandumlar sonucunda Donetsk ve Lugansk halk cumhuriyetleri ile Herson ve Zaporojye bölgeleri resmen Rusya Federasyonu'na bağlanmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile BRICS Zirvesi'nde bir araya geldi.
HAMAS, siyonist rejimin Gazze'de aç bırakmanın yanı sıra susuz bırakmayı da silah olarak kullandığını belirtti.
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenen 17. BRICS Liderler Zirvesi marjında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüştü.
Yazıhan ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği tankerin yan yatması sonucu sürücü yaralandı.