Lavrov ve Guterres İstanbul anlaşmalarının uygulanması görüşecek
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’in İstanbul anlaşmalarının uygulanması hususunda görüşeceği açıkladı.
Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin, Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov’un BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile bir araya gelerek diğer meselelerin yanı sıra İstanbul anlaşmalarının uygulanması konusunda da görüşeceğini belirtti.
Verşinin açıklamasında, “Dün BM Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths ve Ticaret ve Kalkınma Konferansı Genel Sekreteri Rebeca Grynspan ile İstanbul anlaşmalarının uygulanması hususuna ilişkin konuların da ele alındığı üçlü bir toplantı yapıldı. Bugün ise Bakan Lavrov, BM Genel Sekreteri Guterres ile de bu konunun ele alınacağı bir görüşme gerçekleştirecek” dedi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Birleşmiş Milletler (BM), Gazze’de yürürlüğe giren ateşkesin üzerinden bir ay geçmesine rağmen insani yardımların girişinin hala engellendiğini belirtti.
Ekvador’un El Oro eyaletindeki bir cezaevinde 27 mahkumun ölü bulunduğu belirtildi.
Kanada'da, ülke genelinde son bir yılda kızamık vakalarındaki artışın devam ettiği belirtildi.
ABD Başkanı Donald Trump ile Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara’nın Beyaz Saray'da basına kapalı görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, bir Suriye devlet başkanının Beyaz Saray'da bir ABD başkanı ile yaptığı ilk görüşme oldu.