Lübnan'daki Filistin Ortak Çalışma Heyeti: Hamas'ın terör listesine alınması işgale destektir
İngiltere hükümetinin Hamas'ı "terör" listesine almak istemesini şiddetle kınayan Lübnan'daki Filistin Ortak Çalışma Heyeti, söz konusu kararın siyonist işgale açıktan destek verme anlamına geldiğini ifade etti.
Hamas'ın Filistin'in ulusal dokusunun ve toplumsal yapısının bir parçası olduğunu hatırlatan Filistin Ortak Çalışma Heyeti, böyle bir kararın, mültecilik, tehcir ve yurdundan kovulmanın acılarıyla kıvranan Filistin halkına yönelik yeni bir saldırı sayılacağını vurguladı.
İngiltere Hamas'ı "terör örgütü" olarak tanıyacak
HAMAS: İngiltere eski taşkınlığını sürdürüyor
Heyet, İngiltere'nin bu konudaki kararının Filistin halkına karşı terörün her şeklini icra eden, 14 yıldan fazla süredir Gazze halkını abluka altında tutan ve buranın yeniden imarını engellemek için her yola başvuran siyonist işgale açıktan destek verme anlamına geldiğini de ifade etti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Gazze’de El-Zeytun Mahallesi sakinleri, kış mevsimi yaklaşırken ağırlaşan yaşam koşullarına dikkat çekmek ve şartların iyileştirilmesi için dünyaya acil çağrıda bulundu.
Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed Şara, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'daki görüşmesinde işgal altındaki Golan Tepeleri konusunda yaptığı espriyi anlattı. Şara, Trump'ın Golan'ın siyonist rejimin egemenliğinde olduğunu söylemesi üzerine, "Neden New Jersey'yi israillilere vermiyorsun? Golan senin değil ama New Jersey senin." dediğini aktardı.
Kanada Başbakanı Mark Carney, Filistin'e 100 milyon Kanada doları tutarında yeni uluslararası yardım sağlayacaklarını açıkladı. Paketin 80 milyon doları insani yardımlara, 20 milyon doları ise barış ve güvenlik kapasitesinin geliştirilmesine ayrılacak. Kanada ayrıca işgal altındaki Filistin topraklarındaki yerleşim birimlerinde üretilen mallara ticari kısıtlama getirmeyi planlıyor.
Siber suç grubu ShinyHunters, FBI'ın çalışanları ve iş başvurusunda bulunan kişilere ait hassas verileri ele geçirdiğini duyurdu. FBI, FBIjobs.gov'u etkileyen yetkisiz faaliyet iddialarını soruşturduğunu açıklarken, verilerin gerçekten çalınıp çalınmadığı ve olayın kapsamı henüz doğrulanmadı.