Macaristan'dan Türkiye açıklaması: İsveç'in NATO üyeliği konusunda Türkiye ile görüşüyoruz

Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinin her adımında, Türkiye ile "karşılıklı bilgilendirme" konusunda anlaştıklarını açıkladı.
Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto, İsveç'in NATO'ya üyelik süreci, Rusya-Ukrayna Savaşı ve Türkiye ile ilişkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu.
İsveç'in NATO'ya üyeliği konusunda yeni mevkidaşı Hakan Fidan ile görüştüğünü belirten Szijjarto, "Türkiye ile bu konuda gelecekte atacağımız adımlar hakkında karşılıklı olarak birbirimizi bilgilendirmede anlaştık." diye kaydetti.
Szijjarto, Macar hükümetinin, İsveç'in NATO'ya üyeliğini desteklediğini, ancak son kararın, Stockholm hükümetinin ülkesine yaptığı "hakaretleri" de dikkate alarak parlamentoya ait olduğunu ifade etti.
Sürekli olarak İsveçli siyasetçilerin eleştirilerine, suçlamalarına ve iddialarına maruz kaldıklarını kaydeden Szijjarto, İsveç'in Macaristan hakkında "demokrasiye sahip olmadığı ve diktatörlük olacağı" suçlamalarını yönelttiğini hatırlattı.
Peter Szijjarto, bu tür eleştirilerin, İsveç'in NATO üyeliğini onaylamamaları için geçerli bir sebep olduğunu belirtti.
İsveç'i, Macaristan'ın iç işlerine müdahale etmekle suçlayan Szijjarto, "Biz asla başka ülkelerin iç meselelerine müdahale etmeyiz." dedi.
Türkiye ve Macaristan'ın uluslararası siyasi arenada birbirlerine karşı her zaman çok yardımcı olduklarını vurgulayan Szijjarto, "Karşı tarafın ortaya koyduğu kararlara ve çözümlere her zaman saygı duyduk." açıklamasını yaptı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
İşgal makamlarının Mescid-i Aksa'ya girişlere yönelik uyguladığı yoğun kısıtlama ve engellere rağmen on binlerce Filistinli cuma namazını Mescid-i Aksa ve avlularında kıldı.
Özbekistan'ın Semerkant şehrinde meydana gelen gaz patlaması sonucu altı kişi hayatını kaybetti.
BM Güvenlik Konseyi, çatışmaların yeniden tırmandığı Güney Sudan'da tüm taraflara derhal silahları bırakma ve siyasi sürece dönme çağrısı yaptı. Barış Gücü Misyonu'nun görev süresi ise bir yıl daha uzatıldı.
Kanada Başbakanı Mark Carney ve Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, iki ülke arasındaki savunma bağlarını güçlendirme konusunu görüştü.