Meksika ile Ekvador arasında diplomatik kriz
Meksika ile Ekvador arasındaki diplomatik kriz devam ederken Meksika, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılmayacağını açıkladı.
Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa görevde olduğu sürece iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin yeniden başlatılmayacağını belirtti.
Ekvador'da 13 Nisan'da düzenlenen 2. tur devlet başkanı seçiminde Noboa'nın kazandığı açıklanan seçimin sonuçlarını şüpheli olarak değerlendiren Sheinbaum, "Diplomatik ilişkiler yeniden başlatılmayacak. Dahası, seçim sonucu özellikle bir uluslararası örgüt bile olmayan Amerikan Devletleri Örgütü (OAS) tarafından tanındığı için daha da şüpheli hale geliyor." açıklamasını yaptı.
Ekvador polisinin, Meksika'nın Kito Büyükelçiliğine yaptığı baskıyı hatırlatan Sheinbaum, "Noboa, devlet başkanlığı koltuğunda olduğu sürece Ekvador ile ilişkilerimiz yeniden kurulmayacak çünkü Meksika Büyükelçiliğinin ve egemenliğimizin ihlalinden doğrudan sorumlu." dedi.
Ekvador polisi, 6 Nisan 2024'te eski Ekvador Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Glas'ı gözaltına almak için Aralık 2022'den bu yana kaldığı Meksika'nın Kito Büyükelçiliğine 6 Nisan'da baskın yapmıştı.
Baskının ardından duruma sert tepki gösteren eski Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, Ekvador ile diplomatik ilişkileri kesmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Yeni Zelanda'nın Kuzey Adası açıklarında 5.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom bünyesindeki FESCO'ya ait konteyner gemisi "Yanina"nın Karadeniz'de insansız hava araçlarının (İHA) saldırısına uğramasının ardından battığını bildirdi.
Küba'da ulusal elektrik şebekesinde meydana gelen kısmi çökme nedeniyle başkent Havana ile ülkenin batısındaki beş eyalete elektrik verilemiyor.
Güney Kore'de etkisini sürdüren sıcak hava dalgası nedeniyle güneydoğudaki Yangsan kentinde termometrelerin 42 dereceye ulaşmasıyla ülke rekoru kırıldı.