Mısır'da yeni infaz dalgası: 13 mahkûm daha idam edildi
Mısır Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), ülkede 13 siyasi tutuklunun daha idam edildiğini duyurdu.
Darbe yönetiminin, idam edilen 13 kişinin akrabalarından, yakınlarının naaşlarını almaları için Kahirede'ki Zinhum Hastanesinin morguna gitmelerinin istendiği belirtildi.
İdam edilenlerin isimlerinin; Ahmed Muhammed eş-Şahid, Yasir Ahmed Hudayr, Abdullah es-Seyyid, Cemal Zeki Abdurrahim, İslam Şaban Şehate, Muhammed Ahmed Tevfik, Sad Abdurrauf Sad, Muhammed Sabır Nasr, Mahmud Sabır Nasr, Semir İbrahim Mustafa, Muhammed Adil el-Hamid, Said Yusuf Salih Ammar ve Şehat Mustafa Ammar olduğu kaydedildi.
Önceki gün de darbe karşıtı gösterilerde tutuklanan ve 2015'te idam cezasına çarptırılan İhvan üyesi 2 kişi şehid edilmişti.
Mısır'da 2013'teki askeri darbeden bu yana ölüm cezasına çarptırılan yüzlerce kişi idam edildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Almanya Başbakanı ve Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı Friedrich Merz, 31 Ekim'de ülkenin farklı kentlerinde gençlerin düzenlediği gösterilerde çıkan olaylara tepki göstererek, şiddetin sokaklarda yeri olmadığını belirtti.
ABD yönetiminin, Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ateşkes sağlanması karşılığında Rus doğal gazının ABD'li bir aracı üzerinden Avrupa'ya yeniden satılmasını önerdiği belirtildi.
Meksika'da iki kişinin bulunduğu küçük bir sivil uçak henüz belirlenemeyen bir nedenle boş bir araziye düştü. Yere çakılmasının ardından alev alan uçaktaki iki kişi olay yerinde hayatını kaybetti.
Avrupa Birliği'nin (AB), İngiltere'nin resmi olarak yeniden üyelik başvurusu yapması halinde Avro ve Schengen bölgelerine dahil olmama konusunda bu ülkeye esneklik sağlayabileceği belirtildi.