Mısır’da yapılan askeri darbenin ardından Sisi yönetimi tarafından şu ana kadar yaklaşık 3 bin kişiye idam cezası verildi.
Mısır'da 2014 yılında yapılan askeri darbenin ardından ülke yönetimini gasp eden Sisi tarafından verilen idam cezalarının sayısı giderek artıyor.
İnsan hakları örgütlerinin açıkladığı rakamlara göre, ülkede 5 yılda yaklaşık 3 bin kişiye idam cezası verildiği, bunlardan 179'unun idam edildiği belirtiliyor. Hakkında idam cezası verip henüz idam edilemeyen zanlılar ise cezaevlerinde işkenceye maruz kalıyor.
Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki insan hakları ihlallerini inceleyen İnsan Hakları Bilgilendirmesi için Arap Ağı'nın istatistiklerine göre, Sisi’nin ülke yönetimini gasp ettiğinden bu yana, Mısır mahkemeleri yaklaşık 3 bin kişiye idam cezası verdi.
Darbenin ardından Mısır'da askeri mahkemelerde yargılanan sivillerin sayısı ise arttı. 2015’ten bu yana en az 33 sivil askeri mahkemelerce idam edildi. Yapılan araştırmalarda bu rakamın 2008-2014 yılları arasında sıfır olduğu ifade ediliyor.
Zalim Sisi yönetimi tarafından alıkonulan Mısırlılar cezaevlerinde türlü türlü işkencelere maruz kalıyor.
Hatırlanacağı üzere Mısır'ın ilk seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi de cezaevlerindeki işkence ve olumsuz koşullar nedeniyle hastalığa yakalanmış ve müdahale edilmediği için sözde bir mahkeme günü şehadet şerbetine ulaşmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Farklı siyasi partilerden milletvekilleri, Sumud Filosuna katılmak üzere bulundukları Tunus'tan yaptıkları çağrıyla Gazze'ye ulaşmaya kararlı olduklarını belirterek ülke liderlerini ve halkları filoya destek vermeye davet etti.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığının, işgalci siyonist rejimin Katar'daki saldırısına ilişkin "kınama" ifadesini kullanmaması ve HAMAS'tan bahsetmemesi dikkat çekti.
Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, israilin Katar topraklarında HAMAS üyelerine yönelik düzenlediği suikast girişimine sert tepki gösterdi.
Fransa'da François Bayrou liderliğindeki hükümetin güvenoyu alamayarak düşmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yeni başbakan atamasını gerçekleştirdi.