Myanmar'da ordunun düzenlediği hava saldırısında 32 kişi öldü

Myanmar'ın doğusundaki Kayah bölgesinde ordunun düzenlediği hava saldırısında 2'si çocuk 8'i kadın 32 kişi hayatını kaybetti.
2021'deki darbeyle yönetimi ele geçiren Myanmar ordusu, ülkede sivil yerleşimlere saldırılarını sürdürüyor.
Ordu, ülkenin doğusunda Kayah eyaletinin Mawchi bölgesine hava saldırısı düzenledi.
Saldırıda 2'si çocuk 8'i kadın 32 kişi hayatını kaybetti.
Ordunun bu yıl Mawchi bölgesine şimdiye kadar en az 14 hava saldırısı düzenlediği belirtiliyor.
Myanmar ordusu, 2020'deki genel seçimde hile yapıldığı iddialarının ortaya atılması ve ülkede siyasi gerilim yaşanmasının ardından 1 Şubat 2021'de yönetime el koymuştu. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Afganistan'ın Batı Herat eyaletinde, otobüs bir motosiklet ve kargo aracıyla çarpıştı. Kazada, onlarca kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
Portekiz, tarihin en yıkıcı orman yangınlarından biriyle mücadele ediyor. Ülkede binlerce hektar ormanlık alan kül oldu.
Ermenistan ile İran arasında 10 mutabakat zaptı imzalandı; stratejik iş birliği vurgulandı.