Nijerya'da silahlı saldırı: 23 ölü

Nijerya'nın Benue eyaletinde düzenlenen silahlı saldırılarda 23 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.
Nijerya'nın Kwande Bölge Yetkilisi Dr. Ray Anumve, hayvancılıkla uğraşan Fulani kabilesi çobanlarının Kwande bölgesindeki köylere saldırı düzenlediğini açıkladı.
Anumve, saldırılarda 23 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını belirtti.
Daha önce silahlı kişilerin, Benue eyaletinde düzenlediği saldırılarda 100'e yakın kişi hayatını kaybetmişti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Libya'nın başkenti Trablus'ta artan güvenlik krizi üzerine Türkiye'nin Trablus Büyükelçiliği, Türkiye vatandaşlarına evlerinden çıkmamaları yönünde çağrıda bulundu. Büyükelçilik, acil durumlar için irtibat numarası da paylaştı.
Libya'nın başkenti Trablus, suikast, patlama ve silahlı çatışmaların gölgesinde yeni bir güvenlik krizine sürüklendi. Hükümete bağlı İstikrar Destek Birimi'nin lideri Abdulgani el-Kikli'nin öldürülmesi sonrası sokağa çıkma yasağı ilan edildi, uçuşlar durduruldu, üniversiteler kapatıldı.
Gine'de askeri darbe sonrası ilk seçimler aralık ayında yapılacak.
Rusya Dışişleri Bakanlığı, "Polonya'nın başkonsolosluğumuzu kapatma kararına karşılık vereceğiz" açıklamasını yaptı.