Pakistan'da aşırı yağışlar: 19 ölü 90 yaralı
Pakistan'ın Pencap eyaletinde aşırı yağışların neden olduğu olaylarda en az 19 kişi hayatını kaybetti, 90 kişi yaralandı.
Pakistan'ın doğusundaki Pencap eyaletinin birçok bölgesinde etkili olan şiddetli hava koşulları, kuvvetli rüzgarlar ve dolu fırtınaları sonucu en az 19 kişi hayatını kaybetti, 90'dan fazla kişi yaralandı.
İl Afet Yönetim Kurumu'ndan yapılan açıklamada, can kayıplarının çoğunlukla eyaletin birçok ilçesinde yıkılan yapılar ve devrilen ağaçlar nedeniyle meydana geldiği belirtildi.
Yerel haberlere göre fırtınada ayrıca yaygın bir şekilde reklam panolarının devrildiği, güneş panellerinin hasar gördüğü kaydedildi.
Eyalet genelinde ulaşım önemli ölçüde etkilendi ve Karayolları Polisi, görüş mesafesinin düşük olması ve fırtınanın etkili olması nedeniyle yolun bazı bölümlerini trafiğe kapattı.
Eyalet başkenti Lahor'da da uçuş operasyonlarında sıkıntılar yaşandı.
Sosyal medyada dolaşan bir videoda, Karaçi'den Lahor'a giden özel bir havayolu uçağının Allama İkbal Uluslararası Havalimanı'na iniş sırasında şiddetli türbülansa girmesi sonucu yolcuların panik içinde olduğu görüldü.
Havacılık kaynakları, pilotun türbülansın yoğunluğu nedeniyle inişten vazgeçtiğini ve hava trafik kontrolünün talimatları doğrultusunda uçağı güvenli bir şekilde Karaçi'ye döndürdüğünü bildirdi.
İl Sağlık Müdürlüğü, eyalet genelinde pazartesi gününe kadar olumsuz hava şartlarının devam etmesinden endişe edildiğini belirterek vatandaşları dikkatli olmaya ve önlem almaya çağırdı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Brezilya’nın Rio Grande do Sul eyaletinde hortum etkili oldu. Şiddetli fırtınanın etkisiyle can kaybı ve yaralıların olduğu aktarıldı.
Bulgaristan, ülke topraklarına düşen ve Ukrayna ordusuna ait olduğu değerlendirilen insansız hava aracı (İHA) nedeniyle Ukrayna’nın Sofya Büyükelçisi Olesya İlaşçuk’u Dışişleri Bakanlığına çağırdı.
Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’de Ukrayna ordusuna askeri malzeme taşıyan bir kuru yük gemisi ile Nikolayev ve Odessa limanlarındaki mühimmat depolarının yüksek hassasiyetli silahlar ve İHA’larla vurulduğunu açıkladı.
Umman, İran ile Hürmüz Boğazı’ndaki seyrüsefere ilişkin düzenlemelerin ele alındığı müzakerelerin olumlu ve yapıcı bir atmosferde ilerlediğini belirtti.