Pentagon: Türkiye Suriye'de Hava Görev Emri'nden çıkarıldı

Türkiye hakkında ikinci kez açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye'nin Birleşik Hava Operasyonları Merkezi tarafından Suriye'de Hava Görev Emri'nden çıkarıldığını, Türkiye'ye keşif ve gözlem bilgilerinin verilmesinin durdurulduğunu
Pentagon Sözcüsü Yarbay Carla Gleason, AA'ya yaptığı açıklamada, "Türkiye, Birleşik Hava Operasyonu Merkezi tarafından Hava Görev Emri'nden çıkarıldı, Türkiye'ye keşif ve gözlem verilerinin sağlanması durduruldu." ifadelerini kullandı
Gleason, Bu durumun hava sahasını Türkiye'ye kapatmak anlamına gelmese de bir hava unsuru Hava Görev Emri'nden çıkarıldığında söz konusu bölgede koordinasyonsuz uçması neredeyse imkansız hale geldiğini kaydetti.
CNN muhabiri Jennifer Hansler, ABD Dışişleri'nden üst düzey bir yetkilinin kendisine "Şu an Suriye'nin kuzeydoğusundaki hava sahasını kontrol ediyoruz. Türkiye'ye hava sahasını kapattık. Yakın gelecekte de bunu değiştirme niyetimiz yok" açıklamasını yaptığını ileri sürdü.
Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman, yaptığı yazılı açıklamada, "Savunma Bakanlığı, Başkan'ın da belirttiği üzere, Türkiye'nin kuzey Suriye'ye yönelik operasyonunu desteklemiyor. ABD Silahlı Kuvvetleri bunu desteklemiyor ve böyle bir operasyona müdahil olmayacaklar." ifadelerini kullanmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD Hazine Bakanlığı, Trump yönetiminin kararı doğrultusunda Suriye'ye yönelik bazı yaptırımları kaldırdığını duyurdu. Şam yönetimi kararı "olumlu ve umut verici bir adım" olarak değerlendirdi.
ABD Başkanı Donald Trump, Ulusal Güvenlik Konseyi'nde (NSC) kapsamlı bir yeniden yapılandırma süreci başlattı. Bu kapsamda onlarca çalışana işten çıkarıldıklarına dair resmi bildirimler gönderildi.
ABD Kongresi'nde Cumhuriyetçi Milletvekili Randy Fine'nın, “Gazze'yi nükleer silahlarla bombalamak” çağrısı tepki çekti.
İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi, ABD ile yapılan 5. tur müzakerelerin, bugüne kadarki en profesyonel müzakere turlarından biri olduğunu söyledi.