PYD/YPG 15 çocuğu kaçırdı

PYD/YPG'nin son dönemde 15 çocuğu Suriye'de kaçırdığı açıklandı.
Afrin İnsan Hakları Örgütü, Suriye Kürdistanı'nın farklı kentlerinde yaşayan 15 çocuğun PYD'ye bağlı 'Devrimci Gençlik' adlı grup tarafından kaçırıldığını bildirdi.
Irak Kürdistanı medyasında yer alan habere göre, raporda söz konusu çocukların "askeri kadrolaşma" için kaçırıldığı belirtildi.
15 çocuktan 13’ünün bilgisine yer verilen raporda, 2 çocuk hakkında ise bilgi elde edilemediği kaydedildi.
Raporda yer alan çocukların isimleri ve bilgileri şöyle paylaşıldı:
"Kobani’nin Şiranê köyünden 13 yaşındaki Dalava Ebdo Hasan, 26 Kasım’da okulunun önünden kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.
Kobani’nin güneyindeki Zoxir köyünden Ahmed Şeyh Zedan Mustafa adlı çocuk da kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.
Ailesiyle birlikte Afrin’den Kobani’ye göç eden 12 yaşındaki Meryem Farid, 16 Kasım’da Kobani’de kaçırılarak, bilinmeyen bir yere götürüldü.
Afrin nüfusuna kayıtlı 15 yaşındaki Muhammed Fayiq Henan, 28 Kasım’da Halep’in Şeyh Maksud Mahallesi’nde kaçırılarak, bilinmeyen bir yere götürüldü.
18 Ağustos’ta Şeyh Maksud Mahallesi’nden kaçırılan Afrinli Kawa Birimo PYD askeri üssüne götürüldü.
19 Ağustos’ta Şeyh Maksud Mahallesi’nden kaçırılan Afrinli Ciwan Hebeş PYD askeri üssüne götürüldü.
23 Kasım’da Şeyh Maksud Mahallesi’nden kaçırılan Afrinli İssam Muhammed İsa kaçırılarak, bilinmeyen bir yere götürüldü.
16 yaşındaki Abir Abdülaziz 2 Kasım’da Derik kentinden kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.
Kamışlo’nun Hilali semtinde yaşayan 15 yaşındaki Xetab Ebid, 24 Kasım’da kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.
Kamışlo’da yaşayan 15 yaşındaki Ayana İdris İbrahim, 21 Kasım’da kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.
Kamışlo’da yaşayan 16 yaşındaki Hediye Abdurahim Anter, 21 Kasım’da kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.
Kamışlo’da yaşayan 15 yaşındaki Evin Celal Halil, 21 Kasım’da kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü.
Şehba bölgesindeki mülteci kampında yaşayan Silva Nidal İsa, 10 Kasım’da kaçırılarak bilinmeyen bir yere götürüldü."
Aileler geçtiğimiz günlerde PKK/YPG'ye karşı eylem gerçekleştirmiş, zorla silah altına alınan çocuklarının serbest bırakılması için uluslararası kamuoyuna çağrılarda bulunmuştu. (İLKHA)
Suriyeli Kürdlerden PKK/YPG'ye tepki: Kızlarımızı zorla silah altına alıyorlar
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Şili’nin Machalí bölgesinde bulunan ve dünyanın en büyük yeraltı bakır madeni olan El Teniente’de meydana gelen göçükte 1 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi kayboldu.
Endonezya’da bulunan Lewotobi Laki-Laki Yanardağı’nda 1 Ağustos 2025 Cuma günü saat 20.48 WITA’da patlama meydana geldi.
Suriye'nin Kuneytra bölgesinde işgalciler, üç sivili alıkoydu. Alıkonulan kişilerin, ağaç kalıntılarını taşımak için kullandıkları tarım traktörüne de el konuldu.
Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA), yardımların artmasına rağmen piyasada yeterli gıda bulunmadığını, fiyatların ise erişilemeyecek kadar yüksek olduğunu bildirdi.