Rusya Harkov'u vurdu, Ukrayna İHA'larla saldırdı

Moskova-Kiev hattından karşılıklı saldırı haberleri gelmeye devam ediyor. Rus ordusu Ukrayna'nın Harkov şehrine saldırdı, Ukrayna İHA'lar ile karşılık verdi.
Harkiv Belediye Başkanı İgor Terehov, Harkov şehrindeki bir apartmanın güdümlü bombayla vurulması sonucu 10 kişinin yaralandğını belirtti.
Öte yandan Kiev Şehri Askeri İdare Başkanı Sergiy Popko, Rusya’nın Kiev’e insansız hava araçları (İHA) kullanarak saldırı girişiminde bulunduğunu belirtti.
Popko, hava saldırısı alarmının beş saatten fazla sürdüğünü ve Kiev çevresinde yaklaşık 15 İHA'nın düşürüldüğünü ifade etti.
Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna’nın 113 insansız hava aracıyla (İHA) ülke topraklarına saldırdığını bildirdi.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Geçtiğimiz gece, Kiev rejiminin Rusya Federasyonu topraklarındaki hedeflere uçak tipi İHA'lar kullanarak yaptığı terör saldırısı girişimi durduruldu” denildi.
Rus hava savunma sistemlerinin Belgorod bölgesinde 73, Voronej bölgesinde 25, Kursk bölgesinde 14 ve Bryansk bölgesinde bir İHA’yı düşürdüğü bildirildi. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Siyonist işgalcilerin 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda can kaybı 57 bin 680’e, yaralı sayısı ise 137 bine ulaştı.
HAMAS'ın askeri kanadı olan Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinde bugün ve farklı tarihlerde gerçekleştirdikleri operasyonlarla işgal askerlerini ve araçlarını etkisiz hale getirdi, bir işgal askerini esir almaya çalıştı.
Suriye'nin kuzeybatısındaki Lazkiye iline bağlı Bayırbucak bölgesinde 7 gündür devam eden orman yangını, şiddetli rüzgarın etkisiyle kontrol altına alınamıyor.
Yemen'deki Ensarullah, işgal altındaki Filistin'de yer alan Ümmü’r-Reşraş Limanı’na doğru seyreden ETERNITY C isimli gemiyi bombaladıklarını, geminin battığını duyurdu.