Rusya, İran ve Çin'den ortak deniz tatbikatı

Rusya, savaş gemilerinin Umman Körfezi ve Umman Denizi'nde İran ve Çin ile birlikte tatbikatlara katılmak üzere İran'a ulaştığını duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı, "Deniz Güvenlik Kuşağı - 2024" adı verilen ortak tatbikatta savaş gemileri ve hava araçlarının yer alacağını açıkladı.
Rusya'nın grubuna Pasifik Filosundan bir füze kruvazörü olan Varyag'ın liderlik ettiğini belirten Bakanlık, "Tatbikatın uygulamalı kısmı Umman Denizi'nin Umman Körfezi sularında gerçekleşecek. Tatbikatın temel amacı deniz ekonomisi faaliyetlerinin güvenliğini sağlamaktır." ifadelerini kullandı.
Çin savunma bakanlığı da pazartesiden cumaya kadar sürecek olan tatbikatın "denizcilik işbirliğini güçlendirmeyi" ve "bölgesel deniz güvenliğini ortaklaşa korumayı" amaçladığını belirterek, Çin'in "güdümlü füze destroyeri Urumçi, güdümlü füze fırkateyni Linyi ve kapsamlı ikmal gemisi Dongpinghu'yu" göndereceğini bildirdi.
İran, tatbikatın amacının "bölgede güvenliği ve temellerini sağlamlaştırmak ve katılımcı ülkeler arasında çok taraflı işbirliğini genişletmek" olduğunu kaydetti.
Tatbikatta Pakistan, Kazakistan, Azerbaycan, Oman, Hindistan ve Güney Afrika donanmalarından temsilcilerin gözlemci olarak görev alacak. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Fas, Moritanya ve Yemen'de on binlerce kişi, Gazze'ye insani yardımın ulaştırılması ve siyonist rejimin aç bırakma politikasına son verilmesi için sokaklara çıktı.
ABD Temsilciler Meclisi'ndeki Demokrat isimler, Başkan Donald Trump'a mektup göndererek Gazze'deki saldırıları sona erdirmek için acil diplomatik girişim başlatmasını istedi.
HAMAS, Gazze'de yaşanan sistematik aç bırakma ve soykırımın doğrudan ABD destekli işgal politikasının sonucu olduğunu, bu politika kapsamında gıda ve ilacın iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanıldığını belirtti.
Türkiye, 2 Ağustos’ta Suriye’ye doğalgaz ihracına başlayarak ülkedeki günlük 3-4 saatlik elektrik erişimini 10 saate çıkaracak.