Rusya: Kursk bölgesi Ukrayna ordusundan tamamen geri alındı

Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Kursk bölgesinin Ukrayna ordusundan tamamen kurtarıldığını belirtti.
Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e Kursk bölgesinin Ukrayna Silahlı Kuvvetleri birliklerinden tamamen kurtarıldığını bildirdi.
Gerasimov, bölgede Ukrayna ordusunun kontrolünde olan Gornal yerleşim biriminin kurtarıldığını belirterek, “Böylece Kursk bölgesini işgal eden Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin birlikleri tamamen yenildi.” açıklamasını yaptı.
Ukrayna ordusunun uğradığı kayıpların tüm muharebe temas hattına yansıyacağını belirten Putin, “Kiev rejiminin macerası tamamen başarısızlıkla sonuçlandı. Düşmanın Kursk sınır bölgesinde tamamen yenilgiye uğratılması, birliklerimizin cephenin diğer önemli bölgelerinde başarılı eylemler gerçekleştirmesinin koşullarını oluşturmakta ve Neonazi rejiminin yenilgisini daha da yakınlaştırmaktadır.” dedi.
Ukrayna ordusu, geçen yıl 6 Ağustos'ta Rusya'nın güneyindeki Kursk bölgesine girerek savaşta yeni bir cephe açmıştı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
ABD'nin Çin'e uyguladığı yüksek gümrük vergileri sonrasında Çin, Boeing'ten sipariş ettiği 50 uçağı almaktan vazgeçti.
Balikatan (Omuz Omuza) tatbikatı, Güney Çin Denizi ve Tayvan Boğazı’nda artan gerilimlerin gölgesinde düzenleniyor.
ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona ermesi için yürütülen görüşmeler ile ilgili olarak, "(Barış anlaşması) Yakında gerçekleşmeli. Eğer bu çaba sonuç vermezse, zaman ve kaynaklarımızı buna ayırmaya devam edemeyiz." dedi.
Nijerya'nın kuzeydoğusundaki Borno eyaletinde düzenlenen 2 ayrı saldırıda 12 kişi hayatını kaybetti.