Rusya Savunma Bakanlığı, son bir haftada Ukrayna'da 1'i Harkiv bölgesinde, 5'i Donetsk bölgelerinde olmak üzere 6 yerleşim biriminin ele geçirildiğini duyurdu.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rus ordusunun 2-8 Kasım tarihlerinde Rusya-Ukrayna Savaşı'ndaki faaliyetlerine ilişkin bilgi verildi.
Ukrayna'daki askeri unsurlara yüksek hassasiyetli silah ve insansız hava araçları (İHA) ile saldırılar düzenlendiği kaydedilen açıklamada, bu saldırılar sonucunda Ukrayna'nın askeri sanayi işletmeleri, enerji unsurları, askeri havaalanı altyapısı, İHA ve insansız deniz araçları üretim ve depolama atölyeleri, silah, mühimmat ve yakıt depolarının vurulduğu belirtildi.
Ukrayna'da 6 yerleşim biriminin ele geçirildiği bilgisi paylaşılan açıklamada, "Harkiv bölgesinde Perşotravnevoye yerleşim birimi, Donetsk Halk Cumhuriyeti'nin Vişnevoye, Antonovka, Maksimovka, Kremennaya Balka ve Kurahovka yerleşim birimleri kurtarıldı." ifadesi yer aldı. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Nijerya'nın kuzeybatısındaki Zamfara eyaletinde çıkan yangında öğrencilerin kaldığı medresede en az 17 öğrenci hayatını kaybetti.
HAMAS ile işgal arasında varılan anlaşma kapsamında özgürlüğüne kavuşan esirlerden Muhammed Ebu Verde, işgalin hukuksuz cezasına en fazla maruz kalan bir esir olarak dikkat çekerken özgürlük yıllarında yaptığı direniş operasyonları da unutulmuyor.
Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, Gazze’deki Filistinlileri "daha mutlu ve güzel bir yere" göndermek isteyenlerin, onlara ilk yurtlarına, yani işgal altındaki tarihi Filistin topraklarına dönme hakkı tanımaları gerektiğini söyledi.
ABD'nin Chicago bölgesindeki Michigan Gölü kıyılarında, H5N1 kuş gribi ile enfekte yüzlerce ördek, hasta veya ölü olarak bulundu.