Rusya, Ukrayna ordu karargahını vurdu: 3 ölü

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun güneydeki karargahını vurduğunu duyurdu.
Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasında, Ukrayna ordusuna ait güneydeki Odesa limanında konumlanan komuta karargahına füze saldırısı yapıldığı belirtildi.
Açıklamada, "Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Güney grubunun operasyonel komuta karargahı operasyonel ve taktik havacılık, füze kuvvetleri ve topçu tarafından vuruldu" denildi.
Ukrayna, füze saldırısında3 kişinin öldüğünü bildirdi.
Güney askeri komutanlığı, saldırıda idari ve konut binalarının, tıbbi ve eğitim kurumlarının vurulduğunu belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Lübnan ordusu, Beyrut'taki Filistin kamplarından silah ve mühimmat topladı. Uzmanlar, bu adımın ABD ve siyonist rejim baskısıyla gerçekleştiğini, tüm silahların toplanmasının Lübnan'daki direniş gruplarını savunmasız bırakacağını belirtiyor.
ABD basınından Wall Street Journal, siyonist rejimin Gazze'deki saldırılarının uluslararası kamuoyundaki desteğini yitirmesine yol açtığını, hatta geleneksel müttefikleriyle ilişkilerinin sarsıldığını yazdı.
Amerika Birleşik Devletleri, Sudan Maliye Bakanı Cibril İbrahim'e ve Sudan ordusunun yanında savaşan "El-Bera bin Malik Taburuna" yaptırım kararı aldığını duyurdu. Washington, her ikisini de ülkede "istikrarsızlık yaratmakla" suçladı.
Belçika’nın başkenti Brüksel’de, Gazze’deki soykırım saldırılarını kınamak ve Filistin halkına destek vermek amacıyla gösteri ve etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor.