Rusya'da 6,7 büyüklüğünde deprem

Rusya'nın Kuril Adaları açıklarında 6,7 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, üç farklı bölge için tsunami riski bulunduğunu duyurdu.
Almanya Yer Bilimleri Araştırma Merkezi (GFZ), Rusya’nın Kuril Adaları açıklarında 6,7 büyüklüğünde bir depremin gerçekleştiğini bildirdi.
Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Kamçatka Yarımadası’ndaki bu depremin ardından üç farklı bölgede tsunami oluşma ihtimaline karşı uyarıda bulundu.
Yetkililer, vatandaşları sahil şeritlerinden uzak durmaları konusunda uyararak, tahliye planlarını hazır hale getirdiklerini belirtti. (İLKHA)
YASAL UYARI: Yayınlanan yazılı haber, fotoğraf ve videonun tüm hakları İlke Haber Ajansı Basın Yayın San. Tic. A.Ş.'ye aittir. Hiçbir surette haber, fotoğraf ve videonun tamamı veya bir kısmı yazılı sözleşme yapılmadan veya abone olmadan kullanılamaz.
Kanada Dışişleri Bakanı Anita Anand, işgal rejimine silah ihracatının 2024 başından bu yana durdurulduğunu belirterek, Gazze'de kullanılabilecek tüm ihracat izinlerinin askıya alındığını vurguladı.
İşgalci rejimin Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, Refah kentinde insani yardım bekleyen 9 kişi ile Han Yunus'ta 3 sivil şehid edildi.
Rusya’nın Kamçatka bölgesinde, 600 yıldır aktif olmayan Krasheninnikov Yanardağı yeniden faaliyete geçerek büyük bir kül bulutu oluşturdu. Uzmanlar, volkanik hareketliliğin yakın zamanda yaşanan şiddetli depremlerle bağlantılı olabileceğini ifade ediyor.